گرمای هوا سلامت روانی را مختل می کند
احتمالا تاکنون متوجه شده اید که وقتی هوا گرم می شود، کم حوصله شده و پرخاشگر می شوید. مطالعات جدید محققان نشان می دهد: گرمای هوا می تواند سلامت روانی انسان را مختل کرده و فرد را تحت فشار قرار دهد.
به گزارش سیناپرس، پژوهشگران طی مطالعات خود دریافتند؛ در حالی که گرمای بی سابقه ای در تابستان امسال تجربه می شود، این موضوع می تواند افراد را تا حد زیادی تحت فشار قرار داده و تحمل این شرایط به طور ویژه برای کسانی که مشکلات سلامت روان دارند، دشوار باشد.
دکتر عاصم شاه، معاون اجرایی دانشکده روانپزشکی و علوم رفتاری در کالج پزشکی بیلور هیوستون در این رابطه گفت: مطالعات ما نشان می دهد شدت همه بیماری های روانی با بیشتر شدن گرما افزایش می یابند. این موضوع طبیعی است زیرا گرمای محیط منجر به خستگی، تحریک پذیری و اضطراب بیشتر شده و می تواند دورههای افسردگی را تشدید کند.
بررسی های این تیم مطالعاتی همچنین نشان داد: گرمای بیش از حد می تواند باعث افزایش عصبانیت، تحریک پذیری، پرخاشگری، ناراحتی، استرس و خستگی شود.
عاصم شاه در این رابطه توضیح داد:گرما روی سروتونین، انتقال دهنده عصبی که خلق و خو را تنظیم می کند، تاثیر منفی داشته و منجر به کاهش سطح شادی و افزایش سطح استرس و خستگی می شود.
در این میان آسیب پذیرترین گروه ها شامل افرادی هستند که از قبل مشکلات روانی دارند و افرادی که از مواد مخدر و الکل استفاده می کنند نیز در خطر قرار دارند زیرا مخصوصاً کسانی که از الکل استفاده می کنند، باید در روزهای گرم بیشتر آب نوشیده و بیشتر هیدراته شوند زیرا ترکیب الکل با گرمای محیط خطرناک بوده و بدن فرد به آب بیشتری نیاز دارد.
به گزارش سیناپرس، مطالعات این تیم مطالعاتی همچنین نشان داد:افزایش گرما می تواند مشکلات سلامت روان را حاد تر کرده و سبب واکنش هایی از جمله رفتار پرخاشگرانه و مه آلودگی ذهنی شده و در بدترین حالت ممکن است سردرگمی و عدم درک فرد از محیط رخ دهد.
در روزهای گرم چه کاری می توان انجام داد؟
محققان این تیم مطالعاتی توصیه می کنند: در روزهای گرم سال آب مورد نیاز بدن خود را تامین کرده و در فضای باز سعی کنید از پوششی برای سر خود استفاده و در صورت تداوم حضور در هوای گرم، روی سرتان آب بریزید تا خنک شود و سعی کنید حتی المقدور در سایه بمانید.
اگر دارو مصرف می کنید، قبل از مصرف داروی خود در زمان حضور در محیط دارای گرمای بیش از حد، با پزشک مشورت کنید. برخی از داروهای اعصاب مانند لیتیوم، ممکن است به خوبی با گرما تطبیق پیدا نکنند. بررسی های پیش ین نشان می دهد لیتیوم از طریق کلیه ها عبور می کند، بنابراین اگر به میزان زیادی عرق کنید، سطح دارو می تواند در بدنتان دارای نوسان باشد.
به گزارش سیناپرس، کودکان به دلیل عدم بلوغ جسمی و شناختی، جمعیتی آسیب پذیرتری نسبت به بزرگسالان هستند. از سوی دیگر آن ها با گذراندن زمان بیشتری در خارج از منزل، در معرض آلاینده ها و آلرژن های بیشتری قرار می گیرند.
مترجم: فاطمه کردی
No tags for this post.