ساخت پانسمانی با قابلیت نابودی کامل باکتری ها
دانشمندان چینی موفق به ساخت یک نوع بانداژ هوشمند شده اند که می تواند به طور خودکار انواع مختلف عفونت های باکتریایی، از جمله ابر میکروب های بالقوه کشنده را که قادر به شکست دادن آنتی بیوتیک ها هستند، شناسایی و نابود کند.
به گزارش سیناپرس، بر اساس مقاله ای که در مجله معتبر ACS Nano در این ماه منتشر شد، تیمی پژوهشگران دانشگاه شمال شرقی چین موفق به ساخت نوعی پد بانداژ درمانی شدند که می توان از آن در هر مکان و در هر زمانی استفاده کرد. ساخت این باند دارای اهمیت زیادی است، زیرا عفونت های پوستی از شایع ترین بیماری های عفونی هستند و روند بهبودی آن مخصوصاً برای بیماران دیابتی می تواند کند و دردناک باشد.
طی این مطالعه، گروهی از دانشمندان به سرپرستی دکتر سونگ یان یان و دکتر دینگ چن، بانداژ هیدروژلی دولایه با لایه ای سبز رنگ ساختند که در صورت وجود عفونت، ظرف سه ساعت پس از قرار گرفتن روی زخم به زرد تبدیل می شود.
در این شرایط اگر پد زرد رنگ باقی بماند، به معنی این است که یک عفونت باکتریایی حساس به دارو در محل وجود دارد که می توان آن را با قرار دادن لایه هیدروژل دیگری در بالای پد اول درمان کرد تا یک آنتیبیوتیک ویژه در زخم آزاد شود و تغییر رنگ بانداژ به قرمز نشان دهنده وجود باکتری های مقاوم به دارو است.
در این شرایط، ویژگی خاص این بانداژ ها ظاهر شده و پزشکان میتوانند با افزودن یک لایه هیدروژل که گونه های اکسیژن فعال سمی ROS تولید می کند، به جنگ این باکتری های مقاوم رفته و آن ها را نابود کنند. اکسیژن فعال سمی یکی از اصلی ترین گزینه های درمانی موجود برای مبارزه با عفونت های مقاوم به آنتیبیوتیک به شمار می روند.
دکتر سانگ در این رابطه گفت: این فناوری دارای عملکردهای چندگانه برای تشخیص سریع و درمان دقیق عفونت های باکتریایی بسیار پیچیده است. بانداژ ساخته شده بر این اصل کار می کند که هر گونه رشد باکتری باعث ایجاد یک محیط اسیدی در محل عفونت شده و با اولین پد هیدروژل واکنش نشان می دهد تا رنگ آن را زرد کند. اگر آنزیم اضافی که معمولاً در باکتری های DR وجود دارد، در زخم کشف شود، همان پد به تغییر رنگ خود به قرمز ادامه خواهد داد. به گزارش سیناپرس، علاوه بر این پد هیدروژل قادر است هر دو نوع باکتری DS و DR را در عرض سه ساعت شناسایی کند. این طراحی چند منظوره به طور موثر سوء مصرف آنتیبیوتیک را کاهش داده و روند بهبود زخم را تسریع می کند.
مترجم: احسان محمد حسینی
منبع: scmp.com
No tags for this post.