به بهانه چهل و سومین سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی؛
مشاغل خانگی به صنعت متصل می شوند
رئیس جهاددانشگاهی واحد البرز از شناخت آسیب های اجتماعی این استان با رویکرد علمی و پژوهشی خبر داد و گفت: قصد داریم مشاغل خانگی را به بخش صنعت متصل کنیم. در این طرح، صنایع می توانند خدمت شان را برون سپاری کنند. متقاضیان نیز می توانند با صنایع ارتباط برقرار کنند و از خدمات آنها بهره بگیرند.
احمد رضا فیروزی، رئیس جهاددانشگاهی واحد البرز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سیناپرس گفت: طراحی و ساخت آزمون خواندن و نارساخوانی از جمله طرح های این مجموعه است که با همکاری جهاددانشگاهی مرکز و دانشگاه علوم پزشکی تهران اجرا می شود. مجری این طرح گروه علوم شناختی جهاددانشگاهی واحد البرز است. عملیات اجرای این طرح 3 سال زمان می برد که اکنون یک سال و نیم از عملیات اجرایی آن گذشته است . انشاالله طی یک سال و نیم آینده، به این هدف گذاری مهم دست پیدا خواهیم کرد.
وی افزود: گروه آسیب شناسی این مجموعه در حوزه علوم انسانی نیز چند طرح پژوهشی به منظور کاهش آسیب های اجتماعی در دستور کار خود قرار داده است. یکی از این موضوع های پژوهشی، بررسی مشکلات کودکان آسیب دیده به ویژه کودکان کار است. این کار پژوهشی اکنون در سطح استانی و ملی در حال اجراست. طرح نیم رخ اجتماعی آسیب های کودکان استان البرز و شناخت بسترهای زیر گروه آن نیز از دیگر از کارهای پژوهشی است که پژوهشگران این گروه انجام می دهند. طرح پیشگیری از اعتیاد زنان استان البرز نیز از دیگر طرح هایی است که توسط پژوهشگران این مجموعه انجام می شود.
وی اظهارداشت: گروه توسعه و برنامه ریزی جهاددانشگاهی واحد البرز اخیرا نیز طرحی با عنوان تدوین چارچوب و سنجش شاخص های عینی و ذهنی زیست پذیری شهری در محلات کلانشهر کرج به پایان رسانده است. این طرح به تازگی در شهرداری کرج در حال اجراست.
وی یادآورشد: جهاد دانشگاهی واحد البرز در حال حاضر سه طرح ملی و استانی در دست اجرا دارد. یکی از این طرح ها بررسی راهکارهای جلوگیری از فرونشست زمین و روش های ممانعت از آن در برخی از بخش های استان با توجه به نگهداشت منابع آب زیرزمینی با مدیریت تقاضای بخش های مختلف است. این طرح استانی از سوی سازمان مدیریت به جهاددانشگاهی واحد البرز محول شده و اکنون در دست اجراست.
فیروزی به خبرنگار سیناپرس گفت: طراحی مدل تاب آوری شرکت های دانش بنیان نو پا در استان البرز با تاکید بر آمایش سرزمین استان نیز از دیگر طرح هایی است که از سوی سازمان مدیریت به جهاددانشگاهی واحد البرز محول شده است؛ این طرح نیز اکنون در حال اجراست.
رئیس جهاددانشگاهی واحد البرز تصریح کرد: رویکرد ما در حوزه پژوهشی بیشتر این است که با انجام فعالیت ها و برنامه های علمی و پژوهشی بتوانیم در راستای آسیب شناسی و توسعه استان نقش آفرینی کنیم. یکی از کارهایی که ما طی چهار سال گذشته در استان البرز به صورت جدی پیگیری کرده ایم، بحث راه اندازی دفاتر تسهیل گری و توسعه محلی است؛ طبق تفاهم نامه ای جهاددانشگاهی واحد البرز با وزارت کشور و استانداری البرز، بحث راه اندازی پنج دفتر در هشت محله محروم استان البرز به جهاددانشگاهی محول شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های جدی استاندار البرز برگزاری قرارگاه های اجتماعی استان است. اکنون برای تحقق این مهم 40 جلسه برگزار شده است؛ تمرکز اصلی این جلسات نیز بررسی آسیب های مناطق محروم بود. طبق این جلسات 66 محله استان البرز در بحث آسیب شناسی هدف گذاری شده اند. بخش تسهیل گری آن نیز در این راستا فعالیت می کند. این اقدامات اکنون مورد تایید استان البرز و وزارت کشور است.
وی به سیناپرس گفت: راه اندازی دفتر تجاری سازی، فناوری و اشتغال دانش بنیان از دیگر اقدامات شاخص این مجموعه است. این دفتر به عنوان یک الگو در کشور مطرح است که با همکاری دستگاه های استان البرز و اداره کل تعاون این استان راه اندازی شده است. در این طرح به 2500 نفر متقاضی و کارآفرین در حوزه مشاغل خانگی آموزش و خدمات مشاوره ای ارائه شده است. خارج از این ماموریت، ما به این افراد کمک کرده ایم تا مشاغل شان به بازار اتصال پیدا کند. ما بحث اتصال مشاغل خانگی به صنعت را دنبال می کنیم. در این طرح، صنایع می توانند خدمت شان را برون سپاری کنند. متقاضیان نیز می توانند با صنایع ارتباط برقرار کنند و از خدمات آنها بهره ببرند.
فیروزی افزود: همچنین در کنار این خدمات، یک سری کارگاه نیز برپا می کنیم که جنبه تولیدی و آموزشی دارند. طی یک ماه اخیر نیز با همکاری اداره کل تعاون استان البرز بحث ثبت نام متقاضیان مشاغل خانگی تا پایان فرایند و مرحله ارزیابی فعالیت های اقتصادی و توانمندی ها، اخذ مجوز و ارائه تسهیلات را دنبال می کنیم.
وی اظهارداشت: در کنار این خدمات با کمک بخش خصوصی و فعالان شاخص و پیشروی حوزه مشاغل خانگی شرکتی تحت عنوان تعاونی ساماندهی و توسعه مشاغل خانگی ایجاد کرده ایم. هدف از ایجاد چنین شرکتی این بود کارهایی که در بخش خصوصی و نهادی صورت می گیرد به بخش خصوصی منتقل داده شود تا اگر در آینده دستگاه های دولتی به هر طریقی امکان حمایت از مشاغل خانگی را نداشتند، فعالان این حوزه بتوانند خودشان در این حوزه نقش آفرینی کنند. چنین طرحی اکنون به عنوان الگو مطرح است و وزارت تعاون به دیگر استان ها نیز پیشنهاد راه اندازی چنین مرکزی را داده است.
رئیس جهاددانشگاهی واحد البرز تاکید کرد: همچنین در حوزه آموزشی نیز استان البرز از ظرفیت بسیار خوبی برخوردار است. اکنون در حوزه آموزش بلند مدت یک مرکز علمی کاربردی با غریب به 1900 دانشجو در حدود 30 کد رشته (رشته هنری، مدیریتی و آی تی و ….) داریم که دانشجویان مشغول تحصیل هستند. این مرکز به لحاظ کیفی و کمی جزو مراکز موفق علمی کاربردی کشور محسوب می شود. در حوزه آموزش کوتاه مدت نیز مهمترین هدف مان برگزاری دوره های طراحی و اجرایی در راستای برطرف ساختن نیازهای جامعه است. مهمترین نیاز جامعه اکنون اشتغال است. ما سعی کرده ایم با توجه به ظرفیت هایی موجود دوره هایی برگزار کنیم در کمترین زمان برای اشتغال شهروندان و فارغ التحصیلان کمک رسان باشد از این نظر دوره هایی طراحی کرده ایم که یک فرد با گذراندن دوره چهاره ماه پنج ماهه بتواند وارد بازار کار شود. خوشبختانه استقبال خوبی از این طرح شده و خروجی بسیار خوبی نیز به همراه داشته است.
گفتگو: فرزانه صدقی
No tags for this post.