پژوهش ها نشان داد؛
نحوه اتصالات اعصاب مغزی نوع دیدگاه های فرد را شکل می دهد
آیا تا به حال فکر کرده اید که ما چگونه می توانیم افکار خود را سازماندهی کرده دیدگاهی شخصی خود نسبت یک موضوع را شکل داده و اطلاعات را پردازش کنیم؟ مطالعات جدید محققان نشان می دهد، اتصالات مغزی در این موضوع نقشی مهم دارند.
به گزارش سیناپرس، تیمی مشترک از دانشمندان دانشگاه سیدنی و دانشگاه فودان دریافتند:سیگنال های مغزی که در لایه بیرونی بافت عصبی حرکت می کنند، به طور طبیعی خود را به شکل مارپیچ های چرخشی مرتب کرده و این مارپیچ ها به سازماندهی فعالیت مغز و پردازش شناختی کمک می کند.
به طور سنتی، علوم اعصاب بر درک عملکرد مغز از طریق تعامل بین نورون های فردی متمرکز شده است. با این حال، این تحقیق بر اهمیت بررسی فرآیندهای بزرگتر و مهم تر در مغز برای باز کردن اسرار آن تأکید دارد.
طی این مطالعه، دانشمندان برای جمع آوری یافته های خود، اسکن های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی fMRI از ۱۰۰ بزرگسال جوان را تجزیه و تحلیل کردند. آن ها روش هایی را که برای درک الگو های امواج پیچیده در مغز به کار می رفتند، برای مطالعه فعالیت مارپیچی مغز اقتباس کردند.
یکی از ویژگی های کلیدی مارپیچ های مغزی این است که اغلب در مرزهایی ظاهر می شوند که شبکه های عملکردی مختلف را در مغز از یکدیگر جدا می کند.به گزارش سیناپرس، این سیگنال ها از طریق حرکت چرخشی خود، به طور موثر جریان فعالیت بین این شبکه ها را هماهنگ می کنند.
دکتر پولین گونگ (Pulin Gong) پژوهشگر ارشد این مطالعه، پویایی پیچیده و تعاملات متعدد این الگو های مارپیچی را موضوعی مهم و تاثیر گذار در شکل گیری نحوه تفکر و دیدگاه های افراد دانسته و معتقد است آن ها در سراسر سطح مغز حرکت و در اطراف نقاط مرکزی به نام تکینگی فاز می چرخند. این رفتار شبیه الگوی گرداب ها است و امکان محاسبات عصبی توزیع شده و موازی را فراهم می کند که منجر به کارایی محاسباتی قابل توجهی می شود.
پژوهشگران معتقدند: پیامد های این کشف فراتر از درک عملکرد درونی مغز است. این یافته ها می تواند راه را برای توسعه ماشین های محاسباتی پیشرفته الهام گرفته از پیچیدگی مغز ما هموار کرده و همچنین راه های جدیدی برای درک عملکرد مغز ارائه و به محققان پزشکی کمک کند تا تأثیر بیماری های مغزی مانند زوال عقل را بهتر درک کنند.
به گزارش سیناپرس،شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Nature Human Behaviour منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.