امیدی تازه با یافته های جدید محققان؛
گامی برای درمان سرطان پروستات
سرطان پروستات دومین سرطان شایع در میان مردان سراسر جهان است که به یکی از قوی ترین داروهای شیمی درمانی به نام سیس پلاتین، مقاوم است. محققان دانشگاه میامی، درمان جدیدی را توسعه داده اند که متابولیسم تومورهای پروستات را مختل می کند و سپس با آزاد کردن سیس پلاتین در سلول های تضعیف شده، باعث مرگ آنها می شود. این درمان، به طور قابل توجهی با کوچک شدن اندازه تومورها در مدل های موش مرتبط بود.
به گزارش سیناپرس، سرطان پروستات، هنگامی رخ می دهد که سلول های طبیعی این غده، توانایی کنترل رشد و تکثیر خود را از دست می دهند. علت اصلی این بیماری هنوز مشخص نیست اما به نظر می رسد که با بالا رفتن سن، خطر ابتلا به سرطان پروستات نیز افزایش می یابد.
سیس پلاتین، با حمله به سلول های سرطانی بیضه، سینه، مثانه و ریه، به DNA آنها آسیب می رساند و به طور موثر تومورها را از بین می برد. با این حال، این دارو به دلایل ناشناخته، در برابر سرطان پروستات مؤثر نیست و بسیاری از موارد پیشرفته این بیماری، به درمان های دیگری مانند محرومیت از آندروژن نیز پاسخ نمی دهند.
نتایج تحقیقات پیشین نشان داده بود، با پیشرفت بیماری، سلول های تومور، انرژی خود را نه از طریق شکستن گلوکز بلکه از طریق اکسیداسیون اسیدهای چرب تامین می کنند که منجر به تقویت رشد و تقسیم آنها می شود. بنابراین، تیم تحقیقاتی، به دنبال ایجاد درمانی بود که با هدف قرار دادن پروتئین میتوکندریایی که برای فرآیند متابولیک تومور، ضروری است، اکسیداسیون اسیدهای چرب در سلول های سرطانی را مهار کرده و سلول ها را به سیس پلاتین حساس کند.
محققان با استفاده از فناوری نانوذرات، درمان خوراکی جدیدی را توسعه داده اند که سلول های سرطانی پروستات مقاوم به درمان را هدف قرار می دهد. پس از آزمایش این درمان روی مدل های موش مبتلا به سرطان پروستات مقاوم به سیس پلاتین، محققان مشاهده کردند که تومورها به طور قابل توجهی کوچک تر شدند.
پژوهشگران اظهار داشتند: از آنجایی که این درمان، به طور کلی بر متابولیسم اسیدهای چرب در سلول های سرطانی تأثیر می گذارد، ممکن است بتوان در انواع دیگر سرطان های تهاجمی و مقاوم به شیمی درمانی نیز از آن بهره برد.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله ACS Central Science منتشر شده اند.
مترجم:محمدرضا دلفیه
No tags for this post.