به همت پژوهشگران بدون حمایت دولت؛
تولید برق با توربین های بادی و پنل های خورشیدی
یک گروه از پژوهشگران پارک علم و فناوری همدان موفق به طراحی و ساخت «سیستم تولید برق هیبرید بادی خورشیدی» و «توربین بادی محورعمود شهری» شده اند؛ این توربین ها با سرعت باد بسیار کم حرکت می کنند و قادرند 300 وات تا 5 کیلووات برق تولید کنند.
محمد علی بختیاریان، مسوول تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان در گفتگو با خبرنگار سیناپرس گفت: تیم پژوهشی ما در بحث نیروگاه های خانگی و تعداد بالای منفصل از شبکه (آفگرید) و متصل به شبکه ( آنگرید) فعالیت دارد که نمونه هایی از آن را در خارج و داخل ایران نصب کرده ایم.
وی افزود: یکی از محصولات تولیدی شرکت ما توربین بادی محورعمود شهری است؛ این توربین 300 وات تا 5 کیلووات برق تولید می کند.
این پژوهشگر اظهارداشت: این توربین وابسته به جهت باد نیست و در محیط های شهری نیز قابل استفاده است. توربین های بادی محور عمود شهری با سرعت باد بسیار کم نیز شروع به چرخش می کنند؛ این توربین با سرعت باد تقریبا یک و نیم الی دو متر بر ثانیه شروع به حرکت می کند. همچنین گیربکس نیز ندارند به همین دلیل به مدت طولانی(20 سال) قابل نگهداری است.
وی تصریح کرد: راندمان این توربین ها نزدیک به 40 درصد بوده و قابل رقابت با محصولات چینی را دارد؛ همچنین قیمت این محصول یک سوم کمتر از نمونه های چینی است.
بختیاریان در خصوص عملکرد این سیتم ها،خاطرنشان کرد: میزان تولید برق روزانه این توربین ها به محل نصب شان بستگی دارد. حداقل باید 10 ساعت باد وزد تا نصب توربین بادی محور عمود شهری صرفه اقتصادی داشته باشند. درآمد حاصل از توربین 5 کیلو وات ماهانه 4 تا 7 میلیون تومان است.
مسوول تحقیق و توسعه این شرکت دانش بنیان به سیناپرس گفت: هیچ محدودیتی برای خرید این توربین ها وجود ندارد و تمامی مردم می توانند این نوع توربین ها را خریداری کنند.
بختیاریان تصریح کرد: این توربین ها کلاس های مختلفی دارند. یکی از کلاس های آن سیستم هیبریدی است. در این محصول پنل خورشیدی و توربین بادی به صورت همزمان می توانند به کنترل شارژ متصل شوند. خانه هایی که دسترسی به شبکه برق ندارند می توانند از این سیستم ترکیبی استفاده کنند؛ در طول شب که سیستم خورشیدی نیز کار نمی کند، سیستم بادی می تواند باتری ها را شارژ کند.
وی افزود: این سیستم ترکیبی را می توان در همه مناطق ایران استفاده کرد. نحوه تنظیم آن به گونه ای است که با زاویه تابش خورشید (90 درجه) تنظیم می شود. هرچقدر سیستم به خط استوا نزدیک تر و طول روز بیشتر باشد، استفاده از آن به صرفه تر است.
به گفته وی، این پنل های مونوکریستال حتی اگر هوا ابری هم باشد، باز خروجی خوبی دارد بنابراین برای مناطق سردسیر نیز قابل استفاده است.
این پژوهشگر به نحوه فروش برق به شبکه نیز اشاره کرد و در این خصوص به سیناپرس گفت: طبق افزایش تعرفه های امسال، قیمت هر کیلووات برق ساعت حدود 3 هزار تومان است. بنابراین هر فردی می تواند با خرید این سیستم ضمن تامین برق منزل خود، درآمدزایی نیز داشته باشد.
وی یادآورشد: درحال حاضر نیز بحث نیروگاهی این طرح را پیش می بریم. قرار است این توربین ها در بسیاری از نقاط ایران نصب شوند. اما متاسفانه برای اجرای این طرح با مشکلاتی مواجه هستیم. این محصول با زحمت فراوان رشته های مختلف و با گردهم آیی گروهی از پژوهشگران دانشگاه تهران، علم و صنعت و مالک و اشتر تولید شده اند،بنابراین یک همت جمعی و گروهی از پژوهشگران و نخبگان کشوری برای آبادانی ایرانمان تلاش کرده اند و توقع داریم دولت برای اجرایی چنین طرح هایی از ما حمایت کند.
گفتگو: فرزانه صدقی
No tags for this post.