کشف ژنی که از انتقال بیشتر آنفولانزای مرغی به انسان جلوگیری می کند

به گزارش سیناپرس همدان، تیم بزرگی از محققان پزشکی و متخصصان ویروس شناسی در دانشگاه گلاسکو که با چندین همکار از دانشگاه ادینبورگ و فردی از Istituto Zooprofilattico Sperimentale delle Venezie کار می‌کنند، ژن انسانی را کشف کرده‌اند که از جهش بیشتر انواع آنفلوانزای مرغی به انسان جلوگیری می‌کند.

در مطالعه خود که در مجله Nature گزارش شده است، این گروه خواص کشنده ویروس مرتبط با ژن BTN3A3 را شناسایی کردند. لورا گراف و پیتر استاهلی از دانشگاه فرایبورگ، یک مقاله News & Views در همان شماره مجله منتشر کرده‌اند که به تشریح کارهای انجام شده توسط تیم در این تلاش جدید می‌پردازد.

این کار شامل شش سال غربالگری پروتئین ها برای فعالیت ضد ویروسی در سلول های کشت شده انسانی بود. محققان دریافتند که بیشتر تلاش‌های ویروس پرندگان برای پرش به سلول‌های انسانی با فعال شدن ژن BTN3A3 مسدود می‌شود. پس از فعال شدن، یک پاسخ ایمنی تضمین کرد که ویروس نمی تواند جای اتصالی پیدا کند و از عفونت جلوگیری می کند. آنها همچنین دریافتند که این ژن یک نوع نیست، این ژن در همه وجود دارد و تقریباً 40 میلیون سال است که در خزانه ژنی ما وجود داشته است. بررسی دقیق‌تر نشان داد که وقتی ویروس‌ها شناسایی می‌شوند، ژن در ریه‌ها، بینی و گلو فعال می‌شود، محل‌هایی که به احتمال زیاد مناطق انتقال هستند.

محققان همچنین خاطرنشان می‌کنند که در طول تاریخ، ویروس‌هایی که از پرندگان یا خوک‌ها منتقل شده اند و باعث ایجاد بیماری‌های همه‌گیر یا واگیر شده‌اند، در برابر فعال شدن ژن BTN3A3 مقاومت نشان داده‌اند. آنها همچنین خاطرنشان می کنند که انواع آنفولانزای مرغی دائماً در حال تکامل هستند، به این معنی که برخی از انواعی که امروزه از پرش به انسان ناتوان شده اند، می توانند مقاوم شوند و امکان چنین جهشی را در آینده فراهم می کنند. تیم تحقیقاتی این موضوع را در مورد ویروسی به نام H7N9 نشان داد که طی سال‌های 2011 تا 2013 مقاومت ایجاد کرد. تاکنون این سویه 1570 نفر را آلوده کرده و 616 نفر را کشته است.

تیم تحقیقاتی نشان می‌دهد که یافته‌های آنها می‌تواند کار آینده مربوط به ارزیابی خطر گونه‌های جدید آنفولانزای پرندگان را ساده‌تر کند، در اولین کشف، می‌توان آن را آزمایش کرد تا ببیند آیا در برابر محافظت ارائه شده توسط ژن BTN3A3 مقاومت دارد یا خیر.

منبع: Nature 

مترجم: کیانوش کرمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا