کشف گونه ناشناخته ای از پروانه ها که در قطب زندگی می کنند

محققان به تازگی یک زیرگونه جدید از پروانه قطب شمال که منحصراً در منطقه یاکوتیا زندگی می کند، کشف کردند. این گونه پروانه ها پیش از این شناسایی نشده بود.

به گزارش سیناپرس، نوعی پروانه ناشناخته قطبی به تازگی توسط محققان دانشگاه های دولتی تومسک و آلتای مورد مطالعه قرار گرفت. روز چهارشنبه سرویس مطبوعاتی دانشگاه تومسک در این رابطه به رسانه ها گفت: اکتشافاتی از این دست به دگرگونی محیط در قطب شمال اشاره دارد.

پیش از این، رومن یاکولف، حشره شناس دانشگاه‌ های تومسک و آلتای و دکترای علوم زیستی گفته بود که کشف هر زیرگونه جدید در گروه پروانه ‌های قطب شمال یک موضوع بسیار مهم است که به تغییرات اقلیمی اشاره دارد.

این دانشمند حشره شناس در رابطه با کشف فوق گفت:‌ زیرگونه پروانه شمالی که قبلاً شناخته شده نبود، در قسمت بالایی رشته کوه آرگا تاس یافت شد. این زیرگونه تفاوت خارجی آشکاری با سایر نمایندگان قطب شمال آپولو داشته و در عین حال تفاوت های ژنتیکی قابل توجهی دارد.

وی در ادامه توضیحاتش افزود: ما شرح گونه ها و جانوران قطب شمال را به رومن شاولوف، طبیعت شناس آماتور یاکوتسک، که دهه هاست در مورد طبیعت شمال مطالعه می کند، تقدیم کرده ایم. ما این پروانه و زیرگونه جدید را به نام او یعنی Parnassius Arcticus Shavlovi نام گذاری کرده ایم.

گفتنی است این گونه نادر توسط طبیعت شناس و مسافری از لیپتسک یوری باخائف پیدا شد. او سال هاست که به مطالعه طبیعت قطب شمال می پردازد و مقاصدی دورافتاده و کاملا ناشناخته را برای مطالعات خود انتخاب می کند.

این پروانه جدید یعنی Parnassius arcticus یک گونه منحصر به فرد و شمالی است که فقط در قطب شمال و بخش شمال شرقی یاکوتیا زندگی می کند. این پروانه از نوع پروانه های تک خوار است که  فقط از یک گیاه تغذیه می کنند.

به گفته محققان، جانوران ساکن قطب شمال به گرم شدن هوا بسیار حساس هستند، بنابراین دانشمندان از این گروه های جانوری به عنوان یک شاخص تغییرات آب و هوایی استفاده می کنند. داده های بنیادی جدید به دست آمده در طول این تحقیق به عنوان نقطه شروعی برای مطالعه چگونگی شکل گیری فون های شمالی و نظارت بر دگرگونی محیط قطب شمال استفاده می شود.

به گزارش سیناپرس، مطالعات زیرگونه جدید تحت پروژه تغییرات جهانی زمین آب و هوا، اکولوژی، و کیفیت زندگی انجام شد که دانشگاه دولتی تومسک با حمایت برنامه فدرال و اولویت ۲۰۳۰ اجرا می شود.

مترجم: نیروانا محمدحسینی

منبع: tass

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا