تولید داخلی اسانس های طبیعی با رایحه و طعم گیاهان دارویی
به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، عبدالناصر مسعودی با اشاره به مصرف عطر و طعم ها (اسانس ها) در صنایع غذایی، بهداشتی، آرایشی و دارویی اظهار کرد: در حال حاضر عطرها و طعم های متنوعی در این شرکت تولید می شوند که با توجه به مصرف بالای این محصولات در کشور لازم است میزان تولید آنها نیز افزایش یابد.
وی افزود: تولید ترکیبی از اسانس های طبیعی، مواد معطر جداشده از اسانس های گیاهی و مواد سنتز شده مشابه طبیعی، نیازمند شناخت کافی از خواص مواد، برهم کنش آنها و شناخت محصولات غذایی و بهداشتی است که این اسانس ها در آنها استفاده می شوند.
مسعودی، با اشاره به کیفیت بالای تولیدات داخلی گفت: قیمت داخلی و جهانی این محصولات متفاوت است؛ قیمت محصولات داخلی تا 40 درصد کمتر و کیفیت آنها بالاتر از محصولات مشابه خارجی است.
مدیرعامل آویشن خانه طبیعت سبز ادامه داد: در حال حاضر از 500 تن ظرفیت کارخانه استفاده می شود که تا دو برابر قابلیت افزایش دارد؛ بنابراین سعی داریم با تولید این محصولات در داخل، با اشتغال زایی و ایجاد ثروت ملی، از خروج مقدار قابل توجهی ارز جلوگیری کنیم.
مسعودی با بیان اینکه 16 هزار واحد غذایی داخلی، در سال بیش از یک هزار تن محصول غذایی تولید می کنند، گفت: مصرف اسانس های گیاهی در کشور بسیار زیاد است؛ هزینه عطر و طعم مصرفی داخل کشور در سال به بیش از 400 میلیون دلار می رسد و به عنوان مثال تنها یک شرکت بزرگ بهداشتی با مصرف بیش از 200 تن اسانس در سال حداقل 2 میلیون دلار واردات اسانس دارد.
وی افزود: جشنواره گیاهان دارویی فرصت مغتنمی است تا شرکت های فعال این حوزه توانمندی ها و محصولات خود را در معرض دید مصرف کنندگان داخلی قرار دهند.
سومین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران، به همت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از 15 تا 18شهریور ماه جاری، با مشارکت فعالان فناور و نهادهای نظام علم و فناوری در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود.