اجسامی به باریکی موی انسان چاپ می شوند
از فناوری چاپگر سه بعدی در علوم پزشکی استفاده های فراوانی می شود و می توان تجهیزات توانبخشی و اندام مصنوعی نیز تولید کرد. در همین حال محققان دانشکاه «ام آی تی» آمریکا، چاپگر سه بعدی جدیدی را طراحی کرده اند که قادر به ایجاد ساختارهای بسیار کوچکی است که شکل آنها در دمای خاصی تغییر پیدا می کند. این فناوری جدید می تواند پنجره ای جدید برای ساخت سیستم نوین تحویل دارو به بیماران باشد.
نام این فناوی جدید «microstereolithography» است که با یک پلیمر خاص ترکیب می شود و این امر موجب سخت یا نرم شدن ساختارها بر اساس شرایط مختلف دما در آنها می شود یعنی با توجه به دمای مورد نظر، به شکل های مختلف تبدیل می شود.
از ویژگی دیگر این چاپگر سه بعدی، توانمند کردن ساختارهای بسیار کوچک برای شکل گرفتن در دماهای مختلف است. برای مثال یک ساختار با این فناوری می تواند در یک دمای خاص یک شکل متفاوتی داشته باشد و همان ساختار در دمایی دیگر به شکل دیگری تبدیل شود و حتی با توجه به دمای خاص به شکل اولیه خود بازگردد.
این ساختارهای ریز می توانند تا سه بار بدون اینکه شکسته شوند به شکل های مختلف تبدیل شوند.این چاپگر سه بعدی می تواند اجسامی به باریکی موی انسان تولید کند.
به گزارش مهر، هدف از ساخت این چاپگر سه بعدی، تولید تجهیزات زیست پزشکی، سلول های خورشیدی با قابلیت تغییر شکل و تولید قطعات مربوط به صنعت هوا و فضا است.