افتتاح ناحیه نوآوری تهران با شعار زندگی پایدار و هوشمند
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران از افتتاح ناحیه نوآوری تهران در روز چهارشنبه با حضور وزیر علوم و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری خبر داد.
دکتر علی اسدی در نشست خبری امروز با اشاره به افتتاح ناحیه نوآوری تهران، گفت: این ناحیه با شعار زندگی پایدار، هوشمند و سبز به وسعت ۷۵۰ هکتار روز چهارشنبه، ۱۰ خردادماه به بهرهبرداری میرسد.
وی با تأکید براینکه دانشگاه تهران در اکثر زمینهها کمککننده توسعه زیستبوم نوآوری و فناوری بوده است، اظهار کرد: این ناحیه نوآوری طی امضای تفاهمنامهای میان دانشگاه تهران، شهرداری تهران، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم افتتاح خواهد شد.
اسدی با اشاره به شعار این ناحیه، توضیح داد: هدف ما از انتخاب این شعار آن بوده است که منطقه بتواند از منابع موجود در جامعه حداکثر بهرهبرداری را داشته باشد، به گونهای که این منابع محدود بتواند نیازهای مردم را برآورده کند، ضمن آنکه نسلهای آتی نیز از مزایای آن بهرهمند شوند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، ایجاد شهر هوشمند، تولید هوشمند و سلامت پارک را از مزایای این ناحیه هوشمند دانست که مردم ناحیه از مزایای آن بهرهمند خواهند شد و ادامه داد: ناحیه هوشمند به ناحیه جغرافیایی محدودی گفته میشود که از ارتقای صاحبان ایده، استارتآپها و صاحبان ایده تا توسعه زیست بوم نقش دارند، همچنین این نواحی باید بتوانند از منابع متنوع علمی، آموزشی، فناوری و زیر ساختی به نحو بهینهای بهرهبرداری کنند.
وی حضور همه بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری را از دیگر ویژگیهای ناحیه نوآوری نام برد و یادآور شد: ناحیه نوآوری همچنین یک ناحیه تخصصی و مبتنی بر نوآوری است.
ریس پارک فناوری دانشگاه تهران شبکه، زیر ساخت و اقتصاد را از جمله سه دارایی مهم ناحیه نوآوری عنوان کرد و گفت: اگر تمام شرایط توسعه اکوسیستم نوآوری فراهم شود، ولی شبکه ارتباطی منسجمی میان منابع و بازیگران وجود نداشته باشد، در تحقق اهداف موفق نخواهیم شد.
اسدی، جذب استعدادها، خلق محصولات دانشبنیان، بینالمللی شدن بازیگران و ریسکزدایی از صاحبان ایده را از کارگروههای این ناحیه نام برد و اظهار کرد: ارتقای کمی و کیفی زیست بوم نوآوری و تبدیل شدن به محور نوآوری اهداف این ناحیه به شمار میرود.
وی با بیان اینکه ناحیه نوآوری و شهر دانش دانشگاه تهران، در مساحت ۸۰۰ هکتار واقع شده است، گفت: از این میزان ۷۵۰ هکتار مربوط به ناحیه نوآوری و ۵۰ هکتار مربوط به شهر دانش دانشگاه تهران میشود.
به گفته وی، جغرافیای شهر دانش دانشگاه تهران در محدوده جغرافیایی حد فاصل بلوار کشاورز در شمال، خیابان کارگر در غرب، خیابان انقلاب در جنوب و خیابان وصال در شرق است.
وی ادامه داد: ناحیه نوآوری تهران در محدوده بزرگراه حکیم در شمال، بزرگراه شهید چمران در غرب، بزرگراه شهید گمنام و خیابان مطهری در جنوب و بزرگراه مدرس در شرق واقع شده است.
اسدی گفت: در حال حاضر ۳۰۰ شرکت دانشبنیان در پارک دانشگاه تهران مستقر شدهاند.