تکنولوژی های جدید روابط انسانی را خدشه دار می کنند

مدیر گروه علوم ارتباطات و دانش شناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ماشین یا تکنولوژی جایگزین انسان، در عین مزایایی که دارد، پیامدهای عدم اشتغال را دو چندان و روابط انسانی را خدشه دار می کند. همچنین در شرایطی که بیشتر مردم جهان به دنبال یافتن شغل مناسب با تخصص های خود هستند، مساله جایگزینی ماشین به جای انسان نیازمند توجیه است.

دکتر افسانه مظفری، مدیر گروه علوم ارتباطات و دانش شناسی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با سیناپرس گفت: امروزه فناوری های اطلاعات و ارتباطی جدید به عنوان یکی از تکنولوژی های تاثیرگذار بر سبک و الگوی زندگی بشری مطرح است؛ همچنین در جامعه اطلاعاتی که با گسترش تکنولوژی های نوین ارتباطی، با حجم گسترده ای از اطلاعات روبرو هستیم که ارتباطات بشری را دگرگون کرده اند.

وی افزود: این بهره مندی از تکنولوژی های جدید ارتباطی، فرصت ها و تهدیدهایی برای جوامع انسانی ایجاد کرده است. در واقع استفاده از هوش مصنوعی و دیگر فناوری های جدید اطلاعاتی و ارتباطی، مزایا ومعایبی به همراه دارند.

وی به پیامدهای مثبت و منفی ابزارهای ارتباطاتی اشاره کرد و در این خصوص اظهارداشت: پیامدهای ورود به جامعه اطلاعاتی قطعا با گسترش مشاغل مبتنی بر اطلاعات، تولید و توزیع آن همراه خواهد بود. اگرچه محصول این جامعه، دانش است، موجب خلق روش های جدید برای پیشبرد سریع تر و بهتر امور می شود و به عنوان تسهیل کننده آموزشی، اقتصادی، صنعتی و … هم از آن استفاده می شود، اما بدون شناخت و آگاهی کامل از پیچیدگی های آن مشکلاتی هم به همراه خواهد داشت.

مظفری یادآورشد: ماشین یا تکنولوژی جایگزین انسان قطعا روابط انسانی را خدشه دار خواهد کرد. هراس از جایگزینی ماشین به جای انسان کاملا روشن است. در شرایطی که بیشتر مردم جهان به دنبال یافتن شغل مناسب با تخصص های خود هستند، مساله جایگزینی ماشین به جای انسان نیازمند توجیه است.

وی اظهارداشت: تاثیرگذاری فناوری های ارتباطی، شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بر فرهنگ، ایدئولوژی، ارتباطات و سبک زندگی افراد جامعه به خصوص کودکان، نوجوانان و جوانان، مبحثی است که باید بسیار مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان ارتباطی قرار بگیرد.

وی در پایان به سیناپرس گفت: سرعت نفوذ، پیشرفت، همه گیری و همچنین مزایای بکارگیری این فناوری ها به قدری زیاد است که حتی مسئولان نتوانستند در زمان لازم با وضع قوانین و مقررات خاص، جلوی تاثیرات منفی آن را بگیرند، بنابراین سیاستگذاری خاص در جهت مقابله با اثرات منفی این ابزارها و مهندسی مجدد در ساختار و قوانین کشور و آموزش های مناسب در جهت سازگاری و استفاده درست و مناسب از آنها می تواند کارساز باشد.

گفتگو: فرگل غفاری

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا