درک جهان چند روز به تاخیر افتاد

 این مرکز در بیانیه‌ای اعلام کرد: علائم کنونی نشانگر تاخیری چند روزه تا چند هفته‌ای هستند.

انتظار می‌رفت که دانشمندان امروز (چهارشنبه) پس از دو سال خاموشی، کار پمپاژ پرتوهای نوترونی در جهات مخالف را در لوله‌های زیرزمینی 27 کیلومتری برخوردهنده بزرگ هادرونی آغاز کنند.

این زمان می‌توانست مقدمه‌ای بر آغاز برخورد ذرات در اواخر ماه مه با قدرت دو برابر بیشتر از عملکرد اولیه دستگاه در سالهای 2010 تا 2013 باشد.

برخورد ذرات به یکدیگر در برخورددهنده بزرگ هادرونی برای شبیه‌سازی شرایط پس از انفجار بزرگ در آغاز جهان طراحی شده است. دانشمندان مرکز سرن طی دستاوردی در سال 2012 از کشف ذره زیراتمی جدید خبر دادند که یک جزء سازنده اساسی جهان است و نیم قرن پیشتر توسط پیتز هیگز، فیزیکدانان نظری انگلیسی پیش‌بینی و به بوزون هیگز نامگذاری شده بود.

فیزیکدانان امیدوارند دور دوم عملکرد این دستگاه به کشف‌های جدید در مدل استاندارد درباره چگونگی کارکرد جهان در سطوح ذرات بنیادی و فیزیک جدید بینجامد. از جمله بررسی‌های آینده می‌توان به جستجو برای ماده تاریک اشاره کرد که حدود 96 درصد جهان را تشکیل داده اما تنها توسط تاثیر آن بر ماده مرئی اطرافش قابل شناسایی است.

دانشمندان سرن از بروز مشکل لحظه آخری در یکی از هشت بخش این دستگاه زیرزمینی که طی مدت خاموشی مجددا سیم‌کشی و بررسی شده بود، ابراز ناامیدی کردند.

به گزارش ایسنا،اما رولف هویر، مدیر کل مرکز سرن این موضوع را بی‌اهمیت دانست و در بیانیه‌ای اظهار کرد: همه نشانه‌ها برای یک آغاز به کار مجدد عالی هستند. در این طرح بزرگ، چند هفته تاخیر در جستجوی بشریت برای درک جهان تنها کمی بیشتر از چشم بر هم زدن است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا