پژوهش ها نشان داد؛
نعناع به بهبود بیماری آلزایمر کمک می کند
یافته های یک مطالعه جدید موضوع عجیبی را گزارش می دهد: وقتی موش های مبتلا به بیماری آلزایمر نعناع را استنشاق می کنند، توانایی های شناختی آنها بهبود می یابد. به نظر می رسد این ترکیب شیمیایی می تواند برخی از آسیب های وارد شده به مغز را که معمولاً با بیماری مرتبط است، متوقف کند.
به گزارش سیناپرس، به طور خاص، محققان متوجه کاهش پروتئین اینترلوکین-1-بتا (IL-1β) شدند که به تنظیم پاسخ التهابی بدن کمک می کند، پاسخی که می تواند محافظت طبیعی ارائه دهد اما زمانی که به درستی کنترل نشود منجر به آسیب می شود.
پژوهشگران می گویند: نتایج تحقیقات پتانسیل استفاده از بوهای خاص به عنوان درمان آلزایمر را نشان می دهد. اگر بتوانیم بفهمیم کدام بوها باعث واکنش های مغز و سیستم ایمنی می شوند، می توانیم از آنها برای بهبود سلامتی استفاده کنیم.
خوان خوزه لاسارته (Juan José Lasarte) ایمونولوژیست از مرکز تحقیقات پزشکی کاربردی (CIMA) در اسپانیا می گوید: ما بر نقش سیستم بویایی در سیستم ایمنی و سیستم عصبی مرکزی تمرکز کرده ایم و تأیید کرده ایم که منتول یک بوی تحریک کننده ایمنی در مدل های حیوانی است.
اما در کمال تعجب مشاهده کردیم که مواجهه کوتاه مدت با این ماده به مدت شش ماه از زوال شناختی موشهای مبتلا به آلزایمر جلوگیری کرد و جالبتر از همه، توانایی شناختی موشهای جوان سالم را نیز بهبود بخشید.به گزارش سیناپرس، در موشهای مبتلا به آلزایمر، مصرف نعناع برای یک دوره شش ماهه کافی بود تا تواناییهای شناختی و حافظه موشها از بین نرود. علاوه بر این، به نظر می رسد که نعناع پروتئین IL-1β را به سطوح ایمن در مغز برگرداند.
هنگامی که محققان به طور مصنوعی تعداد سلولهای تنظیمکننده T (Treg) را کاهش دادند، برخی از همان اثرات مشاهده شد و مسیری را برای درمانهای آینده باز کرد.
آنا گارسیا اوستا (Ana Garcia-Osta) عصب شناس مرکز تحقیقات پزشکی کاربردی اسپانیا ، می گوید: هم قرار گرفتن در معرض نعناع و هم مسدود شدن سلول Treg باعث کاهش IL-1β می شود که می تواند زوال شناختی را کاهش دهد.
اوستا توضیح می هد: علاوه بر این، محاصره خاص این پروتئین با دارویی که در درمان برخی بیماریهای خودایمنی استفاده می شود، ظرفیت شناختی موشهای سالم و موشهای مبتلا به آلزایمر را نیز بهبود بخشید. دانشمندان قبلاً پیوندهای متعددی بین بوها و سیستم ایمنی و عصبی ایجاد کرده اند. درک کامل این روابط دشوار است، اما می دانیم که سیستم بویایی می تواند به شدت بر مغز تأثیر بگذارد. برخی از بوها ممکن است واکنشهای خاصی را در مغز تحریک کنند که منجر به واکنشهای شیمیایی می شود که بر حافظه، احساسات و موارد دیگر تأثیر میگذارد.
به گزارش سیناپرس، او در خاتمه اضافه می کند: نتایج نشان می دهد که بوها و تعدیل کننده های ایمنی ممکن است نقش مهمی در پیشگیری و درمان آلزایمر و سایر بیماری های مرتبط با سیستم عصبی مرکزی داشته باشند.
شرح کامل این تحقیق در آخرین شماره مجله تخصصی Frontiers in Immunology منتشر شده است.
مترجم: ندا جوادهراتی
No tags for this post.