کپسولی که داده های روده را جمع آوری می کند
به منظور دیدن آنچه در دستگاه گوارش یک فرد می گذرد، پزشکان معمولا نمونه های مدفوع از آن فرد را تجزیه و تحلیل می کنند. با این حال، ادعا می شود که یک کپسول قابل بلع جدید تصویر بسیار دقیق تری از سلامت روده یک فرد ارائه می دهد.
به گزارش سیناپرس، این دستگاه که به عنوان CapScan شناخته می شود توسط دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، دانشگاه استنفورد و استارتاپ Envivo Bio Inc مستقر در سانفرانسیسکو ساخته شده است. به گفته محققان، باکتری ها، پروتئین ها و سایر مواد موجود در نمونه های مدفوع بیشتر نشانگر فعالیت در قسمت پایین روده بزرگ هستند و این جایی نیست که بیشتر اقدامات انجام می شود.
داری شالون (Dari Shalon) مخترع این کپسول، گفت: اندازه گیری متابولیت های روده در مدفوع مانند مطالعه یک فیل با بررسی دم آن است. بیشتر متابولیتها در رودهها ساخته، تبدیل و استفاده می شوند و حتی به مدفوع نمی رسند. اینجاست که کپسول CapScan وارد عمل می شود.
این دستگاه از یک پوسته پلیمری تشکیل شده که حاوی یک مخزن جمع آوری شده مایع است. هنگامی که کپسول خورده شده و به روده کوچک می رسد، یک پوشش حساس به pH روی دستگاه حل می شود و یک دریچه یک طرفه یکپارچه را آشکار می کند. این دریچه اجازه می دهد تا مایع گوارشی به داخل مثانه کپسول کشیده شود و در این فرآیند آن را گسترش دهد.
هنگامی که مخزن پر شد، دریچه آن را از جمع آوری مایعات دیگر در پایین دستگاه گوارش منع می کند. هنگامی که کپسول یکبار مصرف متعاقباً با مدفوع دفع می شود، بازیابی شده و محتویات آن تجزیه و تحلیل می شود. مهمتر از همه، با تغییر حساسیت pH پوشش برای حل شدن آن در سطوح مختلف اسیدیته، می توان تعیین کرد که مایعات در روده کوچک در کجا جمع می شوند.
در آزمایش های اولیه انجام شده بر روی ۱۵ داوطلب سالم، آنالیز این کپسول تفاوت های قابل توجهی را بین نمونه های روده کوچک و مدفوع در مورد باکتری ها، ویروس ها، پروتئین های میزبان و متابولیت های غذا نشان داد.
به گزارش سیناپرس، پروفسور الیور فیهن (Oliver Fiehn) از دانشگاه کالیفرنیا دیویس در این باره گفت: این کپسول و گزارش ها اولین نمونه در نوع خود هستند. تمام مطالعات دیگر روی میکروبیوتای روده انسان روی مدفوع به عنوان جایگزین متابولیسم کولون متمرکز بود. البته واقعیت این است که ۹۰ درصد هضم انسان در قسمت فوقانی روده اتفاق می افتد، نه روده بزرگ.
شرح کامل این تحقیق در دو مقاله منتشر شده در مجلات Nature و Nature Metabolism شرح داده شده است.
مترجم: فرگل غفاری
No tags for this post.