استفاده زیاد از ضدعفونی کننده ها، سلامت را به خطر می اندازد

طی چند سال گذشته و در دوره همه گیری کرونا، میلیون ها نفر در سراسر جهان این عادت را به رفتار روزمره خود تبدیل کرده‌اند که هرگز بدون مواد ضدعفونی ‌کننده دست یا دستمال‌های ضدعفونی ‌کننده خانه را ترک نکنند. این موضوع در حالی است که مصرف زیاد ضد عفونی کننده می تواند تهدیدی جدی برای سلامت عمومی و ایجاد باکتری های مقاوم تر در برابر دارو باشد.

به گزارش سیناپرس، محققان هشدار می دهند:مصرف بیش از حد ضدعفونی‌ کننده‌ ها برای مبارزه با کووید-۱۹ می ‌توانند به یک بحران بهداشتی کاملاً متفاوت دامن بزنند. در یک گزارش جدید، ده ها دانشمند می گویند که این بیماری همه گیر باعث افزایش استفاده غیر ضروری از مواد شیمیایی ضد میکروبی شده است که با مشکلات متعدد سلامتی، مقاومت ضد میکروبی و آسیب های زیست محیطی مرتبط است.

به طور خاص، این بررسی انتقادی جدید نشان می دهد که چگونه شرکت ها برای بازاریابی از ترکیبات آمونیومQACs  در خانه، مراقبت های بهداشتی، آموزش و محیط کار استفاده می کنند.به گزارش سیناپرس، یافته های این تیم مطالعاتی می‌گوید در حال حاضر جایگزین‌های امن‌تری برای QACs موجود است و در برخی سناریوها، حتی شواهد کافی وجود ندارد که تایید کند QAC‌ ها می‌توانند انتقال بیماری را کاهش دهند.

کورتنی کاریگنان، استادیار دانشگاه ایالتی میشیگان و یکی از اعضای این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق می‌گوید: دستمال ‌های ضدعفونی ‌کننده اغلب در مدارس، ادارات، بیمارستان ‌ها و خانه‌ ها به طور گسترده ای استفاده می‌ شوند.  بررسی های ما نشان می دهد: ضد عفونی کردن دست ها و سطوح به طور مکرر با این مواد شیمیایی در بسیاری از موارد حتی مضر است. توصیه می کنیم به طور منظم دستانتان را با آب و صابون تمیز کنید و فقط در صورت نیاز از محصولات ضدعفونی استفاده کنید.

به گزارش سیناپرس، مطالعات انجام شده روی انسان، ارتباط بین QAC ها را با آسم، درماتیت و التهاب نشان داده است. در همین حال، مطالعات آزمایشگاهی روی حیوانات نیز نگرانی هایی را در مورد QAC ها ایجاد کرده است. بر این اساس ارتباط آنها با ناباروری، نقص های مادرزادی و موارد دیگر مشاهده شده و حتی شواهدی وجود دارد که قدمت آن به دهه ۱۹۵۰ میلادی باز گشته و نشان می ‌دهد که ضد عفونی کننده های مبتنی بر  QAC به مقاومت ضد میکروبی کمک می‌ کنند و گونه‌های باکتری خاصی را تحریک می ‌کنند تا هم به خود مواد ضد عفونی کننده و هم به آنتی ‌بیوتیک‌ های حیاتی مقاوم شوند.

اریکا هارتمن، یکی از  دیگر محققان این تیم مطالعاتی و استاد دانشگاه نورث وسترن، در ادامه توضیحات همکارش می‌افزاید: مواد شیمیایی که ما بیهوده برای مواجه شدن با یک بحران بهداشتی استفاده می ‌کنیم، در واقع به بحران دیگری دامن می ‌زند. مقاومت ضد میکروبی از قبل از همه‌ گیری کرونا باعث مرگ میلیون‌ها نفر در سال می ‌شد. ضدعفونی کردن بیش از حد، به ویژه با محصولات حاوی QAC، تهدیدی جدی محسوب شده و منجر به حادتر شدن شرایط مقاومت باکتری های می شود.

به گزارش سیناپرس، باید توجه داشت که QAC ها یک عنصر رایج در تولید محلول های ضد عفونی کننده، دستمال های مرطوب، ضدعفونی کننده های دست، اسپری ها و مه پاش ها هستند. در حال حاضر تولید کنندگان آن ها را به بسیاری از محصولات مراقبت شخصی، منسوجات، رنگ ها و ابزارهای پزشکی اضافه می کنند. متاسفانه از زمان همه گیری کرونا، سطوح اندازه گیری شده این مواد شیمیایی در محیط و بدن ما در حال افزایش است.

به گفته محققان، بنزالکونیوم کلرید یکی از رایج ترین QAC ها است، اما سایر مواد ضدعفونی  نیز از موادی مانند کلرید آمونیوم استفاده می کنند که آن ها نیز به نوبه خود می توانند منجر به گسترده تر شدن مقاومت میکروبی شوند.

به طور خلاصه، محققان پیشنهاد می کنند غیر از موارد ضروری از این ضدعفونی کننده ها و به ویژه مواد حاوی QAC استفاده نشود زیرا ضد عفونی کردن با این محلول ها اغلب کارآمدتر از تمیز کردن با آب و صابون ساده نیست. به گزارش سیناپرس، سایر توصیه‌های پیشنهاد شده توسط محققان شامل نیاز به اعلام وجود QAC در همه محصولات و همچنین نظارت دقیق بر سطح موجود این مواد شیمیایی در افراد و محیط است.

کارول کویاتکوفسکی، دیگر محقق این تیم مطالعاتی و پژوهشگر مؤسسه سیاست علوم سبز، نتیجه گیری می کند: کاهش مصرف مواد ضدعفونی کننده منجر به گسترش کرونا نمی شود. در واقع، حذف محلول های ضد عفونی کننده که امروزه به طور وسواس گونه استفاده می شود می تواند  خانه‌ ها، کلاس‌ های درس، ادارات و سایر فضاهای مشترک ما را سالم ‌تر ‌کند.

به گزارش سیناپرس، شرح کامل این پژوهش در آخرین شماره مجله تخصصی Environmental Science & Technology منتشر شده است.

مترجم: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا