کشف دو نوع ویروس تبخال در سیستم عصبی

 این دو نوع ویروس تبخال (هرپس) انسانی 6 و 7 نام دارند و محققان موسسه تحقیقاتی کودکان سیاتل احتمال می دهند در بدن 90 درصد افراد وجود دارد و غیر فعال است. وجود این دو ویروس در بدن با هیچ علامتی همراه نیست، ولی محققان احتمال می دهند که تحت شرایط خاص و در صورت فعال شدن ویروس خفته، می تواند موجب بروز مشکلاتی شود که با ویروس تبخال مرتبط نیست. 
آزمایش مدل های حیوانی نشان می دهد مخفی گاه ویروس تبخال 7 در سیستم عصبی است. این ویروس در غدد بزاق انسان و حیوان مشترک است. آنچه برای محققان مهیج است، ارتباط ویروس هرپس با بیماری های عصبی است.
معمولا ویروس تبخال با علایم مختلفی همراه است، ولی گاهی ویروس به صورت خفته در بدن باقی می ماند. برای مثال، آبله مرغان که ناشی از ویروسی از خانواده تبخال است، می تواند سال ها بدون هیچ علامتی در بدن غیر فعال باشد و در سنین بالا به زونا تبدیل شود.
بخش دیگری از مطالعات به اثرات این ویروس در شرایط مختلف پرداخته است. زمانی که بیمار به دلیل یکی از مشکلات خونی برای پیوند مغز استخوان کاندید می شود، یکی از عوارض جانبی این درمان التهاب مغز ( آنسفالیت) است. مطالعات جدید نشان می دهد ویروس هرپس 6b که مشابه ویروس شماره 7 است، می تواند بر اثر پیوند مغز استخوان فعال و منجر به التهاب مغز شود.
به گزارش ایرنا از ساینس دیلی، محققان احتمال می دهند که ویروس تبخال از طریق اختلال در عملکرد میلین (پوشش رشته های عصبی) منجر به مشکلات عصبی می شود.نتایج این تحقیقات در نشریه Virology منتشر شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا