یافته های جدید محققان آمریکایی نشان داد؛
این مرحله از خواب، اضطراب در افراد مبتلا به PTSD کاهش دهد

نتایج یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داده اند:دوک ‌های خواب، الگوهایی از امواج مغزی که در طول مراحل خاصی از خواب رخ می دهند و توسط EEG ثبت می ‌شوند، ممکن است مسئول تنظیم اضطراب در افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) باشند.

به گزارش سیناپرس، این یافته ها، نقش دوک ها را در کاهش اضطراب در افراد مبتلا به PTSD روشن می کند و همچنین نقش آنها را در انتقال اطلاعات جدید به حافظه طولانی مدت تأیید می کند.

محققان در این مطالعه، داده های 45 شرکت کننده که همگی آسیب های جنگی یا غیر جنگی را تجربه کرده بودند مورد بررسی قرار دادند. تقریباً نیمی از آنها علائم متوسط PTSD و نیمی دیگر علائم خفیف تری داشتند یا بدون علامت بودند. محققان، دوک ها را در طول خواب بدون حرکت سریع چشم 2 (NREM2) بررسی کردند. این مرحله از خواب، حدودا 50٪ از کل خواب را شامل می شود.

پژوهشگران حدود دو ساعت قبل از خواب، تصاویری از صحنه ‌های خشونت ‌آمیز مانند تصادفات، خشونت ‌های جنگی، و آسیب ‌دیدگی را به شرکت ‌کنندگان نشان دادند.

سطح اضطراب شرکت کنندگان، بلافاصله پس از قرار گرفتن در معرض این تصاویر و همچنین پس از چرت زدن، اندازه گیری شد. محققان سطوح اضطراب این شرکت کنندگان را با یک گروه کنترل که در معرض این تصاویر قرار نگرفته بودند مقایسه کردند.

محققان دریافتند: فرکانس دوک های خواب در افرادی که در معرض تصاویر خشونت آمیز قرار گرفته بودند بیشتر از گروه کنترل بود.

پژوهشگران گفته اند: این یافته ها، شواهد قانع ‌کننده ‌ای را ارائه می دهد که استرس، عاملی مؤثر در تغییرات ریتم دوک های خواب است. به گزارش سیناپرس، همچنین قابل ذکر است، افزایش فرکانس دوک پس از قرار گرفتن در معرض استرس، منجر به کاهش اضطراب پس از خواب در شرکت ‌کنندگانی که علائم PTSD بیشتری داشتند، شد.

محققان به مداخلاتی اشاره کرده اند که می ‌تواند دوک‌ های مرتبط با خواب NREM2 را تحریک کنند و برای بیماران مبتلا به اختلالات استرس و اضطراب مفید باشند.

دانشمندان توضیح داده اند، اما یک سوال بزرگ این است که آیا دوک‌ های القا شده توسط داروهایی مثل امبین می ‌توانند مجموعه کاملی از فرآیندهای مغزی مرتبط با دوک ‌های طبیعی را ایجاد کنند یا خیر.

یافته های تحقیقاتی در مجله Biological Psychiatry Cognitive Neuroscience and Neuroimaging منتشر شده اند.

مترجم: سنا دلفیه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا