کسب رتبه پنجم کشوری توسط دانشگاه تبریز در حوزه قراردادهای برون دانشگاهی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، از ارتقاء رتبه دانشگاه تبریز به رتبهی پنجم کشوری در حوزهی قراردادهای برون دانشگاهی در سال ۱۴۰۱ خبر داد.
جلال شیری با اعلام این خبر اظهار کرد: طبق گزارش دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص عملکرد ۱۴۰۱ دانشگاههای کشور در حوزهی ارتباط با جامعه و صنعت، دانشگاه تبریز برای اولین بار در رتبهبندی با معیارهای مختلف در بین ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفته است.
وی، کسب رتبهی هفتم در کشور در مبلغ جذب شده از قراردادهای ارتباط جامعه با صنعت را از دیگر دستاوردهای دانشگاه تبریز در سال گذشته بیان کرد و افزود: دانشگاه تبریز همچنین در تعداد اعضای هیأت علمی همکار در قراردادهای ارتباط جامعه با صنعت منعقد شده نیز رتبهی نهم کشوری را کسب کرده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز، با تأکید بر اینکه در چند دههی اخیر رشد کمی و کیفی بسیار خوبی در تمامی حوزههای علمی کشور صورت گرفته و زیرساخت علمی خوبی نیز فراهم شده است، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط خاص کشور و مسائل مشکلات اقتصادی، زیستمحیطی و اجتماعی، نیازهای گستردهای برای مشارکت دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور ایجاد شده است و با توجه به اینکه قراردادهای برون دانشگاهی یکی از اصلیترین و پایدارترین منابع مالی دانشگاهها محسوب میشود، بر این اساس لازم است طی یک برنامهی جامع با لحاظ نمودن شرایط کشور، برنامهها و اقدامات مناسبی برای حضور و مشارکت مؤثر و مفید اعضای هیأت علمی برای توسعه و بهبود شرایط کشور و جذب درآمد پایدار برای دانشگاه فراهم آید.
شیری یادآور شد: باوجود پیشرفتهای سالهای اخیر در حوزهی امور فناوری و قراردادهای برون دانشگاهی، وضعیت موجود در دانشگاه هنوز با شرایط ایده آل منطبق نبوده و مبلغ جذب شده به نسبت بودجهی دانشگاه و تعداد اعضای هیأت علمی همانند دانشگاههای جامع و بزرگ کشور در ردهبندی کشوری جایگاه مناسبی ندارد.
به گزارش سیناپرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه تبریز، وی در خاتمه اضافه کرد: باید برنامهریزی مناسبی در حیطهی تعداد پروپوزالهای ارسالی، تعداد پایاننامهها و رسالهها با حمایت صنعتی، تعداد قراردادهای برون دانشگاهی بینالمللی با شرکتهای خارجی و تعداد همکاران مجری در طرحهای برون دانشگاهی، انجام شود تا بتوانیم به جایگاه ایده آل مد نظر برسیم.