رتبه بندی رژیم های غذایی محبوب برای سلامت قلب

حوزه های کمی از سلامت با اطلاعات متناقض به اندازه رژیم غذایی و تغذیه وجود دارد. در تلاشی برای ساده‌سازی توصیه‌ ها، اخیرا انجمن قلب آمریکا (AHA) یک ارزیابی از الگوهای غذایی محبوب ب برای بهبود سلامت قلبی متابولیک ارائه کرده است.

به گزارش سیناپرس، کریستوفر دی گاردنر (Christopher D. Gardner) استاد پزشکی در دانشگاه استنفورد در این باره گفت: تعداد الگوهای غذایی مختلف و محبوب در سال‌های اخیر زیاد شده و میزان اطلاعات نادرست در مورد آنها در رسانه‌های اجتماعی به سطوح بحرانی رسیده است.

او افزود: ما اغلب متوجه می‌ شویم که مردم به طور کامل الگوهای غذایی رایج را درک نکرده و آن‌طور که در نظر گرفته شده است از آنها پیروی نمی ‌کنند. هنگامی که چنین می شود، تعیین تأثیر رژیم غذایی مطابق با هدف و تمایز آن از رژیم غذایی چالش برانگیز است.

گاردنر توضیح می دهد که کارشناسان رژیم غذایی را بر اساس توصیه های محققان برای سلامت قلب ارزیابی کردند. این دستورالعمل ها شامل جنبه های شناخته شده تغذیه سالم است که دربرگیرنده مصرف طیف گسترده ای از میوه ها و سبزیجات، غلات کامل به جای غلات تصفیه شده، منابع سالم پروتئین مانند گیاهان، به حداقل رساندن قند و نمک، و محدود کردن الکل است.

سپس جیره ها در مقیاس یک تا ۱۰۰ درجه بندی و به چهار طبقه تقسیم شدند. رژیم غذایی با رویکرد توقف فشار خون بالا، به دلیل داشتن نمک کم، شکر، الکل و غذاهای فرآوری شده، در حالی که سرشار از سبزیجات غیر نشاسته ای، میوه ها، غلات کامل و حبوبات است، در صدر این لیست قرار گرفت. پروتئین های این رژیم غذایی بیشتر از منابع گیاهی مانند حبوبات، لوبیا یا مغزها و غذاهای دریایی می آیند.

رژیم غذایی مدیترانه ای به دلیل مصرف متوسط الکل و عدم وجود دستورالعملی برای مصرف نمک در رتبه پایین تر از رژیم فشار خون قرار گرفت. الگوهای غذایی گیاهی و گیاهخواری نیز در رتبه  های برتر قرار گرفتند.

به گفته محققان، برخی از الگوها، مانند رژیم گیاهخواری، امتیازات خود را به دلیل وجود برخی خطرات سلامتی مانند کمبود ویتامین B-12 از دست دادند، در حالی که رژیم های بسیار کم چربی و کم کربوهیدرات به دلیل محدودیت های مربوط به موادی مانند آجیل، روغن های گیاهی سالم، میوه ها، غلات و حبوبات برنامه های درجه سوم بودند.

رژیم‌های غذایی پالئو و کتو که هم به دلیل محدودیت مواد مغذی و هم به دلیل پایداری، رتبه ضعیفی را به خود اختصاص دادند، و در ردیف پایین جدول قرار گرفتند.

گاردنر گفت: برخی از این رژیم ها مانند کتو بسیار محدود کننده هستند و برای بسیاری از مردم سخت است که در درازمدت به آن پایبند بمانند. در حالی که احتمالاً مزایای کوتاه مدت و کاهش وزن قابل توجهی وجود خواهد داشت، اما پایدار نیستند. رژیم غذایی موثر باید یک اهداف کاهش وزن فرد را از منظر عملی حفظ کرده و باید پایدار باشد.

گاردنر گفت: سلامت قلبی متابولیک به فرآیندهایی اشاره دارد که بر متابولیسم و خطر بیماری قلبی و عروقی تأثیر می گذارد. این موضوع شامل گلوکز خون، کلسترول و سایر چربی ها، فشار خون و وزن است. اگر چندین مورد از این نشانگرها نگران کننده باشند، خطر بیماری قلبی افزایش می یابد.

به گزارش سیناپرس، گاردنر در خاتمه افزود: الگوهای غذایی که در این پژوهش، سطح بالا به دست آوردند به بهترین وجه با راهنمایی های انجمن قلب آمریکا مطابقت داشته و مردم را قادر می سازد در درازمدت به سلامت قلب کمک کنند.

شرح کامل این تحقیق در مجله تخصصی Circulation منتشر شده است.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا