افزایش آب دریاها خطر انقراض لاک پشت ها را بیشتر می کند
یافته های دانشمندان علوم زیستی نشان می دهد : افزایش سطح آب دریا ها می تواند منجر به سیلابی شدن مناطق جفت گیری و تخم گذاری لاک پشت های دریایی در استرالیا، جمهوری دومینیکن، کاستاریکا و ایالات متحده شود.
به گزارش سیناپرس، مطالعات جدید محققان زیست شناس نشان می دهد: افزایش سطح آب دریاها می تواند منجر به از بین رفتن زیستگاه های مورد استفاده برای لانه سازی لاک پشت ها شده و در این میان لانه های لاک پشت های چرمی ممکن است به میزان بیشتری آسیب پذیر باشند.
طی این مطالعات مارگا ریواس و همکارانش احتمال وقوع سیل را تحت سناریوهای انتشار گازهای گلخانه ای متوسط و بالا بین سال های ۲۰۱۰ و ۲۱۰۰ در ۲۸۳۵ موقعیت مکانی نزدیک در سواحل دریا تخمین زدند. در این مناطق گونه های مختلف لاک پشت های پشت چرمی، خرطومی، پوزه عقابی، ریدلی زیتونی و سبز زندگی می کردند.
محققان دریافتند: تحت یک سناریوی انتشار بالای کربن، مکان های زاد و ولد و زیستگاه های واقع در سواحل مسطح بیشترین آسیب پذیری را در برابر افزایش سطح آب دریاها و پدیده سیل دارند، به طوری که صد درصد لانه ها در جزیره راین و جزیره سائونا و مناطق مورد استفاده برای تولید مثل این جانوران در سواحل هموار تا سال ۲۰۵۰ در برابر سیل آسیب پذیر بوده و از بین می روند.
نویسندگان تخمین می زنند که لانه های لاک پشت های چرمی ممکن است به دلیل تفاوت در مکان های لانه سازی که توسط گونه های دیگر استفاده می شود، به میزان بیشتری در برابر سیل آسیب پذیر باشند. لاک پشتهای پشت چرمی به طور عادی تمایل دارند در مناطق باز نزدیک خط جزر و مد لانه سازی کنند، در حالی که لاک پشتهای پوزه عقابی و سبز تمایل دارند در ارتفاعات بالاتر نزدیک به تپه ها و صخرههای شیب دار تخم گذاری انجام دهند.
به گزارش سیناپرس، محققان تخمین می زنند:در یک سناریوی انتشار متوسط، به طور متوسط ۵۰٪ از لاک پشت های پشت چرمی، ۱۸٪ از لاک پشت های نوک عقابی، و ۱۳٪ از مکان های لاک پشت سبز ممکن است تا سال ۲۰۵۰ در برابر سیل آسیب پذیر باشند.
از آنجایی که لاک پشت های دریایی ماده در سواحل خاصی لانه ساخته و تخم گذاری می کنند، نویسندگان حدس می زنند که افزایش سطح دریا می تواند منجر به لانه سازی بسیاری از لاک پشتها در سواحل سیل زده شود و این موضوع به نوبه خود بر تعداد بچه لاک پشت هایی که از تخم بیرون می آیند تأثیر منفی خواهد داشت. آن ها خاطرنشان می کنند که اثرات بلندمدت این موضوع روی جمعیت لاک پشتهای دریایی در حال حاضر نامشخص است
به گزارش سیناپرس، شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Scientific Reports منتشر شده است.
مترجم: حمید تعالی
No tags for this post.