آفت شب پره شمشاد به جان جنگل های آستارا افتاد
سرخوش کرم زاده یکشنبه با اعلام این خبر به ایرنا گفت: این آفت فعالیت شدید برگ خواری دارد و تراکم آفت به حدی است که هیچ پایه ای از شمشاد اعم از نهال و درختچه و درختان از گزند آن مصون نمی ماند و توده شمشاد با ظاهری خشک و سوخته به نظر می رسد.
وی با اشاره به اینکه سم پاشی علیه این آفت در جنگل های آستارا با مشارکت نیروهای منابع طبیعی آستارا و تالش آغاز شده است ، افزود: تاکنون بیش از 30 هکتار از اراضی جنگلی که درخشان شمشاد در آن مناطق وجود دارد علیه این آفت سم پاشی شده است.
وی افزود: با توجه به شدت فعالیت و گسترش این آفت، سم پاشی درختان شمشاد اراضی جنگلی آستارا طی چندین مرحله بایستی استمرار داشته باشد.
وی اظهار کرد: با توجه به تحقیقات انجام شده جمعیتی زیاد از آفت مذکور در حال تغذیه در مرحله کرمینه ای (لاروی) است.
کرم زاده گفت: با توجه به پایش انجام شده در مناطق مختلف توده های شمشاد، از مردم می خواهیم در صورت مشاهده این آفت یا علائم خسارت آن، موضوع را هر چه سریع تر به اداره منابع طبیعی شهرستان آستارا اطلاع دهند.
عامل این آفت، گونه ای پروانه با نام علمی Cydalima perspectalis است که به طور طبیعی در شرق آسیا زندگی می کند و نخستین بار در سال 1385 در آلمان و سپس در چند کشور اروپایی طغیان کرد و از نیمه دوم خرداد امسال در بخشی از اراضی جنگلی گیلان و مازندران دیده شد که خسارت زیادی به درختان شمشاد وارد کرده است.
با توجه به این که دشمن طبیعی این آفت در منطقه وجود ندارد همین امر کار مبارزه و کنترل (واپایش) آن را مشکل و پرهزینه می کند.
شمشاد هیرکانی با نام علمی بوکسوس هیرکانا (Buxus hyrcana) درختی همیشه سبز و بومی جنگل های هیرکانی در شمال ایران است که در فهرست گونه های گیاهی در خطر انقراض اتحادیه بین المللی حفظ طبیعت (IUCN) قرار دارد.
مناطق جنگلی آستارا 32 هزار هکتار است که در این میان بیش از 150 هکتار از اراضی جنگلی این شهرستان را درختان شمشاد تشکیل می دهد.