گرمایش زمین شوری آب سواحل را چند برابر کرده است
مطالعه شن و ماسه های خلیج دلاوار (Delaware Bay) یافته هایی را در زمینه تاثیر بسیار زیاد افزایش دما و تبخیر آب موجود در میان این شن و ماسه ها به دست داده اند که نشان دهنده تغییرات بسیار زیادی در مناطق ساحلی هستند. این یافته ها حاکی از این هستند که همواره با افزایش دما و گرم شدن کره زمین، الزاماتی نیز برای مهاجرت و بقای موجوداتی مانند صدف ها و خرچنگ ها به وجود می آورد.
مطابق با اندازه گیری های این محققان، غلظت نمک موجود در آب نزدیک به ساحل در حدود 25 گرم در لیتر بود و همین امر نیز موجب شد تا محققان انتظار داشته باشند که غلظت نمک آب های زیر زمینی مناطق ساحلی به همین اندازه باشد. با این حال آنها کشف کردند که میانگین غلظت نمک در مناطق جزر و مدی بالاتر در حدود 60 گرم در هر لیتر بود است.
محققان دانشگاه نیوجرسی برای اولین بار به انجام مطالعه ای گسترده درباره تاثیرات تبخیر آب های زیر زمینی و شوری زمین در ساحل مناطق جزر و مدی پرداخته اند. این محققان نشان دادند که غلظت نمک رسوبات برخی از مناطق ساحلی تا 4 برابر بیشتر از آبی است که از دریا با آن سواحل برخورد می کند.
مطابق با اندازه گیری های این محققان، غلظت نمک موجود در آب نزدیک به ساحل در حدود 25 گرم در لیتر بود و همین امر نیز موجب شد تا محققان انتظار داشته باشند که غلظت نمک آب های زیر زمینی مناطق ساحلی به همین اندازه باشد. با این حال آنها کشف کردند که میانگین غلظت نمک در مناطق جزر و مدی بالاتر در حدود 60 گرم در هر لیتر بود است.
شیائولونگ گنگ به عنوان راهبر این تحقیق در این باره بیان کرد که: «این امر تنها می تواند حاصل تبخیر باشد زیرا مکانیزم دیگری برای افزایش نمک در این آب های حفره ای (آب های گیر افتاده بیت شن و ماسه ها) وجود ندارد.»
محققان در پی نتایج به دست آمده به ساخت نمونه هایی پرداختند که نشان دهنده این نکته بود که افزایش دمای مرتبط با گرم شدن کره زمین نه تنها مناطق داخل خشکی را شورتر می کند بلکه الگوی بسیار متفاوتی از شوری آب ها حفره ای را پدید می آورد که ممکن است تاثیر بسیار زیادی بر روی حیوانات و گیاهان این مناطق داشته باشد.
منبع: scienceblog
ترجمه: احمد محمد حسینی
No tags for this post.