تولید شلوار هوشمند با نخ های الکترونیکی
وقتی صحبت از ورزشکاران می شود، دریافت هشدار زمانی که بدن شروع به حرکت می کند به گونه ای که نشان دهنده خستگی فیزیکی است می تواند موضوع مفیدی باشد. برای این منظور، محققان یک نخ الکترونیکی ساخته اند که می تواند برای تشخیص تغییرات در الگوهای حرکتی استفاده شود و به پوشندگان هشدار دهد که زمان استراحت فرا رسیده است.
به گزارش سیناپرس، این نخ توسط محققان موسسه فناوری فدرال سوئیس در زوریخ (ETH Zurich) ساخته شده است و از الیاف ساخته شده از لاستیک رسانای کششی تشکیل شده که به صورت مارپیچی توسط یک سیم سفت و سخت پوشیده شده و در لایه نازکی از پلاستیک احاطه شده است.
تایلر کاتبرت (Tyler Cuthbert) دانشجوی فوق دکترای موسسه فناوری فدرال سوئیس در زوریخ و یکی از پژوهشگران این تحقیقات گفت: این دو فیبر به عنوان الکترود عمل کرده و یک میدان الکتریکی ایجاد می کنند. آنها با هم خازنی را تشکیل می دهند که می تواند بار الکتریکی را در خود نگه دارد.
این امر بدان معناست که اگر فیبر در یک شلوار تعبیه شود، فاصله بین هسته داخلی انعطاف پذیر و بخش سفت و سخت بیرونی متفاوت خواهد بود. این موضوع باعث ایجاد تفاوت بین این دو عامی شده که به نوبه خود میدان الکتریکی تولید شده توسط نخ را تغییر می دهد. کمک به این روند این واقعیت است که خود نخ در هنگام کشیده شدن در واقع منبسط می شود، بنابراین سطح بیشتری را برای ردیابی فراهم می کند.
محققان می گویند که با ردیابی تغییرات جریان با دستگاه نظارتی که به لباس دوخته می شود، می توانند الگوهای حرکتی را به دقت ردیابی کرده و بدانند که شخص ورزشکار چه زمانی شروع به رسیدن به نقطه خستگی می کند. دستگاه نظارت به یک آنتن کوچک مجهز خواهد بود که می تواند اطلاعات را به گوشی هوشمند ارسال کرده و به ورزشکاران هشدار دهد که در حال رسیدن به حالت خستگی بوده و در معرض آسیب هستند.
تیم تحقیقاتی قبلاً دادههایی را جمع آوری کرده است که نشان می دهد چگونه سیگنالهای الکتریکی نخ با فرسودگی افراد تغییر می کند، اما محققان می گویند برای ایجاد پایگاه داده ای از الگوهای راه رفتن قابل اعتماد به آزمایشهای بیشتری نیاز است.
به گزارش سیناپرس، در حالی که بسیاری از پوشیدنیهای ورزشی بر ارائه دادههای مربوط به بهبود عملکرد به کاربر تمرکز می کنند، این ماده جدید به دسته متفاوتی می پیوندد که به دنبال ایمن نگه داشتن ورزشکاران است. کارلو منون (Carlo Menon) پروفسور فناوری سلامت و محقق اصلی این مطالعات می گوید که این ماده می تواند جایگاهی در پزشکی توانبخشی نیز پیدا کند.
شرح کامل این مطالعه در مجله معتبر Advanced Materials منتشر شده است.
مترجم: فاطمه امینی
No tags for this post.