تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به دیابت

یک دکتری علوم تغذیه به اهمیت تغذیه سالم برای بیماران مبتلا به دیابت در ایام نوروز پرداخت.

به گزارش خبرگزاری سینا پرس فارس، پریسا موسویان دکترای علوم تغذیه و کارشناس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در یک کارگاه آموزشی، ضمن تبریک سال نو گفت: در مهمانی های ایام نوروز از انواع تنقلات و شیرینی ها برای پذیرایی استفاده می شود که می تواند تعادل قند خون را در بیماران دیابتی به خطر اندازد. بنابراین برای جلوگیری از افزایش یا افت قند خون در این ایام بهتر است بیماران مبتلا به دیابت به نکات زیر توجه داشته باشند:

1- هیچکدام از وعده های غذایی خود را به بهانه مهمانی و یا کمبود وقت حذف نکنید. حذف وعده های غذایی باعث به هم خوردن تعادل قند خون می شود.

2- از مصرف شیرینی های خامه ای، مربایی، گز و سوهان پرهیز کنید و به جای آن از شیرینی های ساده و با سایز کوچک استفاده کنید.

3- به جای استفاده از شکلات های معمولی از شکلات های تلخ با خلوص بالای ۷۵ درصد استفاده کنید.

4- به جای قند و شکر، از توت خشک، مویز و خرمای زاهدی استفاده کنید.

5- سعی کنید میوه های کم شیرین با فیبر بیشتر مصرف کنید. برای مثال به جای پرتقال شیرین از سیب استفاده کنید.

6- بیماران مبتلا به دیابت که مبتلا به فشارخون بالا نیز هستند، باید از مصرف آجیل های شور خودداری کنند.

7- در مهمانی ها در صورت امکان به جای مصرف پلوی ساده از پلوهای مخلوط با سبزی ها مثل سبزی پلو یا شوید پلو استفاده کنید.

8- به جای استفاده از نوشابه های گازدار، از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ استفاده کنید.

9- تا حد امکان از مصرف سمنو به دلیل داشتن قند بسیار بالا پرهیز کنید.

انتهای پیام

گزارش: فتانه حق پرست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا