کاهش مصرف نمک و روند نزولی مرگ و میر جهانی

گزارش سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که اجرای سیاست‌های کاهش (کاهش دریافت) سدیم (مصرف نمک) می‌تواند تا سال 2030 جان 7 میلیون نفر را در جهان نجات دهد.

به گزارش سیناپرس اردبیل، گزارش جهانی سازمان جهانی بهداشت در مورد کاهش مصرف سدیم، نشان می دهد تنها 5 درصد از کشورهای عضو در حال اجرای سیاست های کاهش «اجباری و جامع» هستند. در حال حاضر جهان در مسیر دستیابی به هدف خود برای کاهش 30 درصدی مصرف سدیم تا سال 2025 است.
سدیم یک ماده مغذی ضروری برای حفظ تعادل مایعات بدن و تضمین عملکرد عضلات و اعصاب است. با این حال، مصرف بیش از حد سدیم با افزایش خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس مرتبط است.
منبع اصلی سدیم، نمک خوراکی (کلرید سدیم) است. در حالی که سازمان بهداشت جهانی مصرف کمتر از 5 گرم (زیر یک قاشق غذاخوری) سدیم در روز را توصیه می کند، میانگین مصرف جهانی نمک بیش از دو برابر یعنی 8/10 گرم در روز تخمین زده می‌شود.
این گزارش نشان می‌دهد که بیشتر کشورها هنوز سیاست‌های اجباری کاهش سدیم را اتخاذ نکرده‌اند و مردم خود را در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی قرار می‌دهند. سازمان بهداشت جهانی از همه کشورها می‌خواهد که بهترین خرید را برای کاهش سدیم اجرا کنند. دکتر تدروس آدهانوم گهبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید: «تولیدکنندگان معیارهای سازمان بهداشت جهانی برای محتوای سدیم در مواد غذایی را مد نظر قرار دهند».
چهار مداخله «بهترین خرید» سازمان بهداشت جهانی عبارتند از:

– فرموله کردن غذاها به گونه ای که نمک کمتری داشته باشند و هدف گذاری برای میزان سدیم در غذاها و وعده های غذایی.

– ایجاد سیاست های تهیه مواد غذایی عمومی برای محدود کردن نمک یا غذاهای غنی از سدیم در موسسات دولتی مانند بیمارستان ها، مدارس، محل کار و خانه های سالمندان.

– برچسب گذاری در جلوی بسته که به مصرف کنندگان کمک می کند محصولاتی را که سدیم کمتری دارند انتخاب کنند.

– کمپین های ارتباطی و رسانه های جمعی تغییر رفتار برای کاهش مصرف نمک/سدیم.

به گفته انجمن قلب آمریکا، بیش از 70 درصد سدیمی که ما می خوریم از غذاهای فرآوری شده مانند سوپ های کنسرو شده یا شام های یخ زده و وعده های غذایی رستوران می آید، که محدودیت مصرف را سخت تر می کند.

این ماده مغذی که معمولاً به‌عنوان «نمک»، «سودا» و «سدیم» در برچسب‌های تغذیه ذکر می‌شود، ممکن است به اشکال و نام‌های مختلفی از جمله دی سدیم گوانیلات (GMP)، نمک صورتی هیمالیا و نمک کوشر باشد. داده ها نشان می‌دهد که حدود 90 درصد آمریکایی‌های دو ساله یا بیشتر، بیش از حد سدیم مصرف می‌کنند. دستورالعمل های غذایی فعلی برای آمریکایی ها مصرف کمتر از 3/2 گرم سدیم در روز را توصیه می کند.

در حالی که بیشتر مردم بیشتر از آنچه سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند نمک می خورند، اجرای سیاست های کاهش سدیم برای فشار خون بالا، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی بسیار مهم است.

منبع: healthnews

مترجم: تقی قاسمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا