بررسی موضوعی که ریشه در روان شناسی اجتماعی افراد دارد؛
عینک نشانه سواد نیست
احتمالا این اصطلاح را شنیده اید که عینک نشانه سواد نیست. از قدیم در بسیاری از فرهنگ ها عینکی بودن مصادف با روشنفکری و با سواد بودن بود و این موضوع ریشه در روان شناسی اجتماعی افراد دارد که محققان به بررسی دلایل آن پرداخته اند.
به گزارش سیناپرس، اگرچه نمی توانیم قول بدهیم که عینک شما را باهوش تر می کند، اما مطمئناً با زدن عینک در نگاه دیگران باهوش به نظر خواهید رسید.
مطالعات انجام شده نشان می دهد:وقتی از بچههای دبستانی خواسته میشود یک دانشمند یا فرد با هوش را ترسیم کنند، آن ها تمایل دارند که این فرد را با عینک به تصویر بکشند. این موضوع ریشه در باورهای اجتماعی و روانی داشته و شاید تحت تأثیر شخصیتهای عینکی مانند هری پاتر باشد.
از منظر روان شناسی ارتباط فوق ممکن است به این دلیل باشد که ما تمایل داریم تصور کنیم که افراد عینکی بیشتر کتاب خوان هستند. این تصور کلیشه ای مربوط به قرون نوزده و بیستم بوده و کمابیش می تواند درست باشد زیرا افرادی که مطالعه می کنند معمولا عینکی هستند.
به گزارش سیناپرس، بدیهی است که عینک ارتباطی با سواد و هوش نداشته و این باور عامیانه نمی تواند ملاک درستی برای ارزش گذاری افراد باشد.
مترجم: رضوان خندان
منبع: sciencefocus
No tags for this post.