تا سال 2100؛
سیستم غذایی جهانی یک درجه سانتیگراد به گرمایش زمین اضافه می کند

مدل سازی جدید تخمین می زند که تولید مواد غذایی می تواند یک درجه سانتیگراد به گرمایش جهانی بیافزاید و همچنین به راه‌های قدرتمندی برای پایدارتر کردن رژیم‌ها اشاره می ‌کند.

به گزارش سیناپرس، یک تکه گوشت در بازار با قیمت مشخصی به فروش می رسد، اما قیمت ضمنی بسیار بالاتری نیز دارد چراکه برای رشد خوراکی که گاو را تغذیه می کند، انرژی، زمین و آب لازم است و  با رشد گاو، گازهای گلخانه ای بسیار قوی از جمله متان نیز تولید می شوند.

به گفته محققان، با جمعیتی که در حال گسترش است و مردمی که تمایل به مصرف گوشت بیشتری دارد، بشریت در تلاش برای تغذیه خود گازهای گرم کننده بیشتری تولید می کند. یک تخمین جدید نشان می دهد که این عامل چقدر می تواند بد شود و تا سال ۲۱۰۰، سیستم غذایی جهانی به تنهایی می تواند تقریباً یک درجه سانتیگراد به گرمایش زمین اضافه کند.

برای درک بهتر موضوع بهتر است بدانید که بشریت از ابتدای عصر صنعتی تاکنون سیاره را ۱٫۱ درجه گرم کرده است. هدف توافقنامه پاریس محدود کردن گرمایش به ۲ درجه بالاتر از سطح قبل از صنعتی یا در حالت ایده آل فقط ۱٫۵ درجه است. پژوهشگران معتقدند که کشاورزی به تنهایی می تواند گرمایش را از ۲ درجه عبور دهد و سیستم های غذایی تنها کسری از انتشار کلی جهانی هستند.

پژوهشگران مطالعه جدید هشدار می دهند که محاسبات آنها احتمالا دست کم گرفته شده است و این سناریو را بررسی می کنند که اگر کل جمعیت جهان دقیقاً همان چیزی را که امروز می‌ خورند بخورند، چقدر گرمای بیشتری را می‌ توان انتظار داشت؟ به گزارش سیناپرس،محقق ارشد این مطالعات کاترین ایوانوویچ (Catherine Ivanovich) دانشمند آب و هوا در دانشگاه کلمبیا می گوید: این یافته ها لزوماً به این معنا نیست که آینده جهان واقعاً در سال ۲۱۰۰ شبیه آن خواهد بود.

ایوانوویچ و همکارانش با جمع‌آوری داده‌های قبلی در مورد انتشار گازهای گلخانه ‌ای مربوط به ۹۴ ماده غذایی از جمله میوه‌ها، سبزیجات و محصولات حیوانی مانند گوشت و لبنیات، به این تخمین رسیدند. تولید این مواد گازهای گلخانه ای کلیدی ایجاد می کند که محققان در نظر گرفتند. ماشین آلات کشاورزی مانند تراکتورها وکامیون ها، قطارها و هواپیماهایی که محصولات را به مصرف کنندگان منتقل می کنند نیز همگی دی اکسید کربن منتشر می کنند. نشخوارکنندگانی مانند گاو و بز به لطف مواد گیاهی در حال تخمیر در روده‌هایشان، متان را دفع می‌ کنند که ۸۰ برابر یک گاز گلخانه ‌ای قوی‌تر است. متان همچنین از عمل غرقاب کردن مزارع برای رشد برنج به دست می آید که به باکتری ها اجازه تکثیر و انتشار گاز را به عنوان یک محصول جانبی می دهد. همچنین اکسید نیتروژن، که ۳۰۰ برابر بیشتر از دی اکسید کربن قوی است، از کود مصنوعی به دست می آید که کشاورزان از آن برای دادن نیتروژن مورد نیاز گیاهان برای رشد استفاده می کنند.

محققان سپس داده‌های انتشار گازهای گلخانه ‌ای را در یک مدل آب و هوایی قرار دادند که میزان گرمایش را محاسبه می‌ کرد. دانشمندان در آخر به این نتیجه رسیدند که سیستم غذایی به تنهایی می تواند تقریباً یک درجه سانتیگراد بیشتر به گرمای زمین اضافه کند.

به گزارش سیناپرس، با این حال، یک خط امید وجود دارد چراکه تیم تحقیقاتی معتقد است که می توانیم با بهبود سیستم غذایی و رژیم غذایی خود از نیمی از این گرم شدن جلوگیری کنیم. این امر با خوردن کمتر گوشت شروع می ‌شود و فناوری‌های غذایی جدید مانند گوشت‌های گیاهی یا گوشت‌های رشد یافته از سلول‌های کشت ‌شده در آزمایشگاه‌ها، می ‌توانند در این زمینه کمک کنند. محققان همچنین در حال آزمایش مواد افزودنی خوراک برای گاوها هستند که باعث کاهش تولید گاز متان می شود.

شرح کامل این مطالعه در مجله Nature Climate Change منتشر شده است.

مترجم: مهدی فلاحی پناه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا