یافته های جدید محققان نشان داد؛
مغز چگونه از وجود عفونت در بدن آگاه می شود؟

محققان دانشکده پزشکی هاروارد در مطالعه جدیدی به بررسی چگونگی آگاه شدن مغز از وجود عفونت در بدن پرداخته اند. تیم تحقیقاتی با مطالعه روی موش ‌ها دریافتند: گروه کوچکی از نورون‌ ها در راه هوایی، نقش کلیدی در آگاه کردن مغز از عفونت آنفلوانزا ایفا می ‌کنند. این تحقیق، اولین مطالعه ای است که ارتباط بین مغز و بدن را در طول عفونت نشان می دهد.

به گزارش سیناپرس، محققان توضح دادند: این یافته ها به ما کمک می ‌کند تا مکانیسم اساسی تشخیص پاتوژن و چگونگی ارتباط آن با سیستم عصبی که تا کنون شناخته نشده بود را درک کنیم.

آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی و واگیردار است که از طریق پخش شدن قطرات کوچک تنفسی منتقل می گردد. ویروس آنفلوانزا منجر به آلودگی بینی، گلو و برخی مواقع ریه ها می گردد. بیشتر علائم آنفلوانزا مشابه سرماخوردگی است که با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است. اما گاهی نیز می تواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد.

پژوهشگران با انجام یک سری آزمایش روی موش ها، جمعیت کوچکی از نورون ‌ها را شناسایی کردند که در عصب زبانی حلقی تعبیه شده ‌اند. به گزارش سیناپرس، آنها دریافتند: این نورون ‌ها، برای سیگنال دهی و آگاه ساختن مغز از وجود عفونت آنفلوانزا، ضروری هستند.

این نورون ها دارای گیرنده ‌هایی برای پروستاگلاندین هستند؛ پروستاگلاندین ها، ترکیباتی در بدن هستند که از چربی ساخته شده و در طول عفونت ایجاد می شوند. این ترکیبات معمولا توسط داروهایی مانند ایبوپروفن و آسپرین مورد هدف قرار می گیرند.

نتایج تحقیقات نشان داد: بریدن عصب زبانی حلقی، حذف نورون‌ ها و مسدود کردن گیرنده‌ های پروستاگلاندین در آنها علائم آنفلوانزا را کاهش و بقا را افزایش می دهد. محققان اظهار داشته اند، این نورون‌ های راه هوایی، پروستاگلاندین ‌های ساخته شده در طول عفونت آنفلوانزا را شناسایی کرده و اطلاعاتی مبنی بر وجود یک پاتوژن را به مغز انتقال می دهند.

یافته ها همچنین نشان داد: داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن و آسپرین می توانند علائم آنفلوانزا را کاهش دهند. نتایج این مطالعه، می ‌توانند در توسعه درمان ‌های موثرتر و هدفمندتری برای آنفلوانزا مفید باشند.

به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله Nature قابل دسترسی هستند.

مترجم:فرگل غفاری

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا