ابداع یک هیدروژل برای کمک به بهبود آسیبهای مغزی
برخلاف بافت سایر قسمتهای بدن، مانند پوست، بافت عصبی در مغز پس از آسیبدیدگی بازسازی نمیشود. با این حال، ممکن است روزی با کمک نوع جدیدی از هیدروژل بتواند این کار را انجام دهد.
به گزارش سیناپرس اردبیل، ژل پلیمری زیستسازگار که توسط تیمی از دانشمندان دانشگاه هوکایدو ژاپن ساخته شده است از بخش های مساوی مونومرهایی با بار مثبت و منفی تشکیل شده است. این ترکیب بهترین چسبندگی را برای سلول ها ارائه می دهد.
دانشمندان نسبت مولکول های متقاطع را در هیدروژل تنظیم کردند تا سفتی شبیه بافت مغز به آن بدهد، به علاوه آنها منافذ ریز را در آن، به عنوان مکان های لانهسازی سلول، ایجاد کردند. سپس ژل را در یک سرم فاکتور رشد خیس کردند تا رشد رگ های خونی را تقویت کند و پس از آن با جراحی در نواحی آسیب دیده مغز موش کاشته شد.
سه هفته بعد مشخص شد که سلولهای ایمنی و سلولهای عصبی از بافت مغز اطراف به داخل هیدروژل کاشته شده مهاجرت کردهاند، به علاوه رگهای خونی در آن شروع به رشد کردهاند. سپس محققان سلول های بنیادی عصبی را به ژل تزریق کردند.
پس از یک دوره 40 روزه، اکثریت قریب به اتفاق آن سلول ها زنده مانده بودند و برخی از آنها به سلول های عصبی و سلول های آستروسیت نگهدارنده نورون تمایز یافته بودند. علاوه بر این، برخی از آن سلولهای عصبی جدید از هیدروژل به بافتهای مغزی اطراف مهاجرت کردهاند و نشان میدهند که چقدر مواد در مغز ادغام شدهاند.
مشخص شد که زمان انجام مراحل مختلف بسیار مهم است. زمانی که دانشمندان سعی کردند همزمان ژل را کاشت و سلول های بنیادی را اضافه کنند، این روش ناموفق بود.
مقاله ای در مورد این تحقیق که توسط پروفسورهای ساتوشی تانیکاوا و شینیا تاناکا رهبری شد، در مجله Scientific Reports منتشر شده است.
دانشمندان دانشگاه جورجیا قبلاً یک هیدروژل «چسب مغزی» برای خود ساخته بودند که با موفقیت از آن برای درمان آسیبهای مغزی در موشها استفاده کردند.
منبع: new atlas
مترجم: تقی قاسمی