ارتباط ابتلا به عفونت در مادران باردار و سرطان خون در نوزاد
مطالعه جدید شواهدی را آشکار می کند که عفونت در مادران باردار خطر ابتلا به سرطان خون در نوزادان را افزایش می دهد.
به گزرش سیناپرس همدان، یک تیم بین المللی از دانشمندان پزشکی شواهد بیشتری از عفونت در زنان باردار یافته اند که خطر ابتلا به سرطان خون در نوزادان را افزایش می دهد. این گروه در مقاله خود که در JAMA Network Open منتشر شد، دادههای چندین مرکز پزشکی دانمارکی را تجزیه و تحلیل کرد که به دنبال ارتباط بین انواع مختلف عفونتها در زنان باردار و افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در نوزادان بود.
لوسمی نوعی سرطان است که بر سلولهای خونی تأثیر منفی میگذارد و از تبدیل شدن آنها به انواع خاصی از سلولهای دیگر، مانند سلولهایی که توسط سیستم ایمنی استفاده میشود، جلوگیری میکند. سرطان خون شایع ترین نوع سرطان است که در کودکان یافت می شود. علت آن مشخص نیست، اما تحقیقات قبلی برخی از ارتباط بین عفونت در زنان باردار و افزایش خطر ابتلا به سرطان خون در نوزادی که از آن مادر متولد شده را نشان داده است. در این تلاش جدید، محققان رویکرد جدیدی را برای یافتن چنین ارتباطی در پیش گرفتند.
این کار شامل دسترسی و تجزیه و تحلیل داده های پزشکی در چندین دفتر ثبت پزشکی دانمارکی بود. در مجموع، آنها سوابق بیش از 2.2 میلیون کودک ساکن دانمارک را بررسی کردند و به دنبال مواردی از عفونت در زنان باردار و سرطان خون بودند که در نوزادان آنها با بزرگتر شدن (تا میانگین سنی 12 سالگی) ایجاد می شود. از سوابق مورد مطالعه، 4362 کودک قبل از 15 سالگی به هر نوع سرطان تشخیص داده شدند که از این تعداد 1307 نفر سرطان خون بودند.
محققان دریافتند نوزادان متولد شده از زنان باردار که در دوران بارداری خود هر نوع عفونتی داشتند، 35 درصد بیشتر از حد متوسط در معرض خطر ابتلا به سرطان خون بودند. آنها همچنین دریافتند که نوع عفونت تفاوت ایجاد می کند. اگر مادرشان در دوران بارداری به عفونت ادراری مبتلا شود، احتمال ابتلای نوزادان به سرطان خون 142 درصد بیشتر است و اگر عفونت دستگاه تناسلی داشته باشند، 65 درصد بیشتر است.
این تیم هیچ ارتباطی بین عفونت در مادران باردار و افزایش خطر ابتلای نوزادان به هر نوع سرطان دیگری پیدا نکرد. آنها پیشنهاد می کنند که عوامل مرتبط با ایمنی وجود دارد که در ایجاد لوسمی در کودکان نقش دارند. آنها همچنین خاطرنشان می کنند که برخی از موارد سرطان خون ممکن است در رحم شروع شود، مطالعات دیگر نشان داده اند که ضایعات روی کروموزوم ها در کودکان مبتلا به لوسمی در بدو تولد مشاهده شده است.
مترجم: سید سپهر ارومیهء