چرا مغز گاهی زمان را گم می کند؟
بسیاری از افراد در طول چرخه طبیعی شبانه روز دچار مشکل شده و برای نمونه در ساعات میانه روز دچار حس خواب آلودگی شدید شده و بالعکس در ساعات نیمه شب با مغزی فعال و پر انرژی مواجه می شوند.
به گزارش سیناپرس، بسیاری از مردم در طول شبانه روز دچار احساس خواب آلودگی شده و شب ها فعال هستند. در این شرایط ساعت داخلی بدن دچار اختلال شده و مغز فرامینی اشتباه در مورد خوابیدن و بیدار شدن صادر می کند. اگر شما هم مشکل فوق را تجربه کرده اید باید بدانید که تنها نیستید و افراد زیادی در جهان با مشکلی مشابه مواجه هستند.
اولین نکته برای کنترل شرایط فوق این است که از اگر خوابتان نمی برد از دراز کشیدن در رختخواب خودداری کنید. توصیه می شود اگر در عرض ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پس از گذاشتن سر خود روی بالش، خوابتان نبرد، برخیزید. به اتاق دیگری رفته و کارهای آرامش بخش مانند مطالعه، مدیتیشن یا گوش دادن به موسیقی انجام دهید.به گزارش سیناپرس، سپس وقتی دوباره احساس خواب آلودگی کردید، به رختخواب برگردید. فلسفه روش فوق این است که ارتباط قوی با تخت و ساعت خواب خود ایجاد کنید.
به باور محققین، آرام کردن افکار مزاحم با روش های آرام سازی وقتی در رختخواب هستید، می تواند مفید باشد. اقداماتی مانند تصویرسازی هدایت شده، تمرکز حواس و آرامش پیشرونده عضلانی همگی برای خوابیدن مفید است. در نهایت، اصول اولیه بهداشت خواب را فراموش نکنید. وسایل کار، کامپیوتر و صفحه نمایش را از اتاق خواب خود دور نگه دارید و یک ساعت قبل از خواب به صفحه نمایش و به خصوص موبایل و شبکه های اجتماعی نگاه نکنید. همچنین اگر می خواهید شانس خود را برای داشتن خواب بهتر در شب افزایش دهید، از مصرف نوشیدنی های کافئین دار بعد از ساعت ۲ بعدازظهر و الکل و وعده های غذایی سنگین در شب اجتناب کنی،.
ورزش در طول روز و تجربه حمام آب گرم در شب نیز می تواند به خواب بهتر کمک کند، اما سعی کنید در صورت امکان از تمرینات شدید سه تا چهار ساعت قبل از خواب اجتناب کنید، زیرا ترشح آدرنالین در اواخر روز می تواند برای خواب شما مضر باشد.
اگر در طول روز بعد احساس کردید که به شدت خوابتان می آید، در مقابل میل به چرت زدن مقاومت کنید، مگر اینکه به دلایل ایمنی مانند زمانی که در حال رانندگی هستید، مجبور به خواب باشید.به گزارش سیناپرس، اگر مطلقاً نمیتوانید در مقابل خوابیدن در طول روز مقاومت کنید، سعی کنید آن را به ۳۰ دقیقه محدود کرده و مطلقا بعد از ساعت ۳ بعد از ظهر چرت نزنید.
از خوردن ناهار سنگین خودداری کنید، زیرا باعث می شود بعد از ظهر احساس خواب آلودگی کنید، به خصوص اگر غذای شما حاوی قند بالایی باشد. مطالعات متعددی نشان می دهد در زمان کم خوابی تمایل به خوردن غذاهای سالم کمتری داریم، اما وعده های غذایی غنی از پروتئین ممکن است به جلوگیری از خواب آلودگی بعد از ظهر کمک کند.
در صورت امکان، پیاده روی سریع و کمی هوای تازه ممکن است به دفع احساس خواب آلودگی کمک کند.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: sciencefocus
No tags for this post.