کمالگرایی میل به خودکشی را زیاد می کند
خودکشی یکی از مشکلات جدی است که جوامع مدرن با آن رو به هستند و نتایج مطالعات جدید محققان نشان می دهد کمال گرایی یک عامل خطر بزرگ در خودکشی محسوب می شود.
به گزارش سیناپرس، کمال گرایی یک ویژگی شخصیتی خاص است که شامل خود انتقادی شدید، تلاش مداوم برای برآورده کردن استانداردهای دیگران (معمولاً والدین یا مربیان) و عدم اطمینان از کارآمدی اعمال خود است.
در حالی که مقدار معینی از کمال گرایی برای داشتن زندگی خوب و موفق ضروری است، زمانی که این ویژگی به یک وسواس تبدیل شود، می تواند به یک چرخه معیوب منجر شود. افرادی مانند وکلا، معماران و پزشکان که در مشاغلی که تاکید زیادی بر کمال گرایی دارند مشغول به کار هستند در معرض خطر بیشتری برای خودکشی هستند.
پروفسور گوردون فلت از دانشگاه یورک، و یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق گفت: کمال گرایی نیاز به کامل بودن یا ظاهر شدن بی نقص است. کمال گراها افرادی پیگیر، دقیق و سازمان یافته هستند.به گزارش سیناپرس، البته کمال گرایان در رفتارهای خود متفاوت هستند: برخی تلاش می کنند نقص های خود را پنهان کنند و گروهی از این افراد سعی می کنند تصویری از کمال را به نمایش بگذارند. اما در نهایت همه کمال گرایان معیارهای بسیار سختگیرانه ای برای خود یا دیگران دارند.
بررسی اینکه چگونه گاهی اوقات تعیین استانداردهای بالا برای خود دشوار بوده در صورت عدم رعایت این استانداردها منجر به احساسات منفی می شود، دشوار نیست.
پروفسور فلت در ادامه توضیحاتش افزود: ما طی این مطالعه داده هایی را که نشان دهنده پیوند های ثابت بین کمال گرایی و ناامیدی است، خلاصه می کنیم و در مورد نیاز به رویکردی فردی که خطر افزایش یافته برای کمال گرایان را تشخیص می دهد، بحث میکنیم.
این تحقیق نشان می دهد: افرادی که فشار اجتماعی قوی برای کامل بودن را احساس می کنند در معرض خطر افزایش افکار خودکشی هستند. در عین حال، کمال گراها در پنهان کردن این احساسات از دیگران ماهر هستند و اعتراف به افکار خودکشی با شخصیت کمال گرای آنها در تضاد است. بر اساس مطالعات روان شناسان همچنین مشخص شد کمال گراها دوست دارند ماسکی از آسیب ناپذیری و خونسرد بودن را برای دیگران نگه دارند، در حالی که در درون افکار و احساسات آنها چیزی آرامش وجود ندارد.
پروفسور فلت در این رابطه ادامه داد: افراد کمال گرا همچنین تمایل به تجربه ناامیدی، درد روانی، استرس ، تعمیم بیش از حد مشکلات و نوعی کمال گرایی عاطفی دارند که تمایل به افشای تمایلات و نیات خودکشی را برای آن ها محدود می کند. از قضا، اگر آن ها تصمیم به خودکشی بگیرند، کمال گرایی آن ها می تواند به برنامه ریزی های بسیار دقیق و موفق برای خودکشی منجر شود.
در ادامه به بررسی نشانه های کمال گرایی می پردازیم پروفسور فلت این نشانه های کمال گرایی را در قالب موارد زیر بیان می کند:
ویژکی های افراد کمال گرا:
- شما نمی توانید از فکر کردن به اشتباهی که مرتکب شده اید دست بردارید.
- شما به شدت رقابتی هستید و نمی توانید کاری را ضعیف تر از دیگران انجام دهید.
- شما یا می خواهید کاری را درست انجام دهید یا اصلاً انجام ندهید.
- شما از دیگران توقع انجام کارها را به صورت کامل و بی نقص دارید.
- اگر درخواست کمک به عنوان یک نقص یا ضعف تلقی شود، از کسی کمک نخواهید گرفت.
- شما مدتها بعد از اینکه افراد دیگر کاری را ترک کردند، در انجام آن کار اصرار خواهید کرد.
- شما یک عیب یاب هستید که وقتی دیگران اشتباه می کنند باید آنها را اصلاح کنید.
- شما از خواسته ها و انتظارات دیگران کاملا آگاه هستید.
- شما نسبت به اشتباه کردن در مقابل دیگران بسیار خودآگاه هستید.
- شما متوجه اشتباه عنوان اشتباه این فهرست شدید.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: spring
No tags for this post.