مقابله با پیری سلول ها به کمک امواج ماوراء صوت
نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد:درمان مبتنی بر امواج ماوراء صوت می تواند روند پیری را به تاخیر انداخته، متوقف یا حتی معکوس کند.
به گزارش سیناپرس، تیمی از دانشمندان در تگزاس در حال مطالعه روی برگرداندن ساعت روی سلول های انسان با استفاده از امواج فرکانس پایین هستند. این رو جدید، فرآیند تقسیم سلولی را دوباره شروع کرده و آن ها را از حالتی شبیه زامبی شدن بیدار می کند که باعث اختلال در عملکرد سلولی و حتی بیماری می شود.
آزمایش های انجام شده روی موش های مسن تر نشان داد: سلول های آن ها دوباره تقویت شده و این روش به حیوانات کمک می کند تا بیشتر و سریعتر روی تردمیل بدوند. این درمان حتی قوز پشت یک موش را پس از حاد شدن اولیه درمان کرد.
پروفسور مایکل شیتز، نویسنده اصلی این مطالعه از دانشگاه تگزاس اعلام کرد: ما دو بار این حیوان را با امواج ماوراء صوت درمان کرده و مشاهده کردیم، وی به حالت عادی برگشت. البته من فکر می کنم عبارت جوان سازی یک اصطلاح مناسب نباشد.
این یافته ها امیدواری برای جلوگیری از ضعف و حفظ تناسب افرادی است که در دهه ۷۰ و ۸۰ زندگی خود هستند. در حال حاضر یک کارآزمایی بالینی در مراحل برنامه ریزی است تا ببیند آیا این تکنیک بی خطر است و می تواند با بیماری های مرتبط با افزایش سن مبارزه کند یاخیر؟
به گزارش سیناپرس، باید توجه داشت پس از تعداد معینی تقسیم، سلول های بدن ما از تقسیم شدن باز مانده و پیر می شود. در طول این فرایند، برخی سموم ترشح می شوند که باعث التهاب شده و مشکلاتی از قبیل آرتریت گرفته تا ایجاد می شود.
پیش از این دانشمندان بر شستن” سلول های مرده و در حال مرگ تمرکز کرده بودند اما این اولین مطالعه ای است که نشان می دهد سلول های پیر واقعا می توانند احیا شوند. به گزارش سیناپرس،این مطالعات همچنین نشان داد: دوزهای کم امواج اولتراسوند باعث می شود سلول های پیر میمون ها و انسان ها تقسیم شده و تولید مواد شیمیایی که سلول های سالم را آلوده می کنند متوقف کند.
سلول های پوست انسان معمولاً پس از حدود ۱۵ تقسیم شروع به فرسایش می کنند. مطالعات نشان داد با استفاده از روش فوق تقسیم سلولی به ۲۴ تکرار رسیدند که هیچ نشانه ای از ناهنجاری در آن ها وجود نداشت.به گزارش سیناپرس، این فرکانس اولتراسوند کمتر از ۱۰۰ کیلوهرتز بود که بسیار کمتر از ۲ هزار کیلوهرتز مورد استفاده برای تصویربرداری پزشکی است.
پروفسور یورگن گوتز از دانشگاه کوئینزلند که در این مطالعه شرکت نکرد، شواهد به دست آمده از این مطالعات را قانع کننده توصیف کرد.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: studyfinds
No tags for this post.