نابودی صدف ها بر اثر اقدامات انسانی

تیمی مشترک از پژوهشگران و محققان رشته های بوم شناسی و زیست شناسی به سرپرستی دنیس بریتبرگ از مرکز پژوهش های محیط زیست اسمیتسون در حال بررسی و مطالعه جمعیت گونه های صدف خوراکی اویستر در منطقه خلیج چیس بیک هستند. این زیستگاه صدف ها حدود 800 هزار سال پیشینه داشته و در این مطالعات قدیمی ترین گونه بومی صدف آمریکائی با پیشینه ای برابر با 3 هزار و 200 سال شناسائی شد.  در این مطالعات همچنین پژوهشگران اقدام به بررسی ابعاد و اندازه گیری صدف های قدیمی کردند تا به این ترتیب نسبت به چگونگی پروش آن ها و ایجاد نخستین مزارع پرورش صدف که احتمالا صدف ها قبل از رشد کامل مصرف می شدند، پی ببرند.

نتایج این مطالعات نشان می دهد صدف های اویستر در زمان گذشته و صدها هزار سال پیش به نسبت صدف های امروزی بسیار بزرگتر بودند. موضوع جالب توجه در این زمینه عدم کاسته شده از ابعاد آن ها تا زمان آغاز ایجاد کشت و پرورش صدف های خوراکی توسط بومیان آمریکا در حدود بازه زمانی 3 هزار و 200 تا 400 سال پیش است.

نتایج این مطالعات نشان می دهد صدف های اویستر در زمان گذشته و صدها هزار سال پیش به نسبت صدف های امروزی بسیار بزرگتر بودند. موضوع جالب توجه در این زمینه عدم کاسته شده از ابعاد آن ها تا زمان آغاز ایجاد کشت و پرورش صدف های خوراکی توسط بومیان آمریکا در حدود بازه زمانی 3 هزار و 200 تا 400 سال پیش است.

در این رابطه توربن ریک از پژوهشگران موسسه اسمیتسون اعلام کرد: من فکر می کنم بومیان آمریکا در زمان های دور، در مناطق نزدیک به ساحل اقدام به ماهیگیری کرده و به صورت دوره ای، محل صید خود را تغییر می دادند. این موضوع به صدف ها اجازه می داد تا بتوانند جوامع خود را بازسازی کرده و تقویت شوند. در حقیقت این اقدام ماهیگیران به آن ها فضای لازم جهت زاد و ولد را می داده است.

در ادامه و با توجه به اقدامات صنعتی انسان ها از قبیل ایجاد آلاینده ها و آلودگی های فراوان، ماهیگیری بیش از حد، لایروبی سواحل و اقدامات مشابه ؛ جمعیت صدف ها آسیب زیادی دیده و رو به نقصان می رود.

وی در خاتمه توضیحات خود افزود: اگر ما قصد داریم در آینده نیز امکان بهره بردن از صدف ها در طبیعت و در زنجیره غذائی انسان وجود داشته باشد، باید در سیاست های خود نسبت به محیط زیست این جانور تجدید نظر کنیم.

منبع: kqed.org

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا