برآورد از توانایی های خود براساس عملکرد دیگران

برآورد افراد از توانایی های خود و دیگران، کلید بقا و تصمیم گیری درخصوص پیوستن یا نپیوستن به گروه های اجتماعی محسوب می شود. در زندگی روزمره، دائما درحال قضاوت خود و دیگران در مورد مسائلی مانند شایستگی فردی یا توانایی ورزشی هستیم.

نتایج یک مطالعه روانشناسی نشان می دهد، مقایسه کردن خود با دیگران می تواند به عنوان یک ابزار موثر برای خود-ارزیابی (self-evaluation) مورد استفاده قرار بگیرد؛ اما هنوز بطور دقیق مشخص نیست که کدام مناطق مغز در برآورد توانایی هایی فردی و (توانایی) سایر افراد دخیل هستند.

محققان دانشگاه آکسفورد در این مطالعه از ترکیب آزمایش رفتاری با تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) استفاده کردند. ۲۴ شرکت کننده در دو بازی شرکت داده شدند؛ پس از پایان بازی اول، گزارش عملکرد فردی و دو شرکت کننده مقابل ارائه شدند. پیش از شروع بازی بعدی، از شرکت کنندگان خواسته شد که پیش بینی خود را از عملکرد فردی و طرف مقابل ارائه کنند.  

مارکو ویتمان، نویسنده ارشد این مطالعه تأکید می کند: در تحقیقات خود دریافتیم، اگرچه افراد توانایی های خود را براساس عملکردشان ارزیابی می کنند، اما عملکرد سایر افراد نیز بر این ارزیابی تأثیرگذار است.

در شرایط همکاری (بازی تعاملی)، ارزیابی فرد از توانایی خود بشدت تحت تأثیر عملکرد طرف مقابل است و هرچه عملکرد فرد مقابل بهتر باشد، ارزیابی فردی نیز مثبت تر می شود؛ اما در شرایط رقابتی (بازی رقابتی)، ارزیابی فرد از توانایی خود در مواجهه با افراد با توانایی بالا بشدت منفی می شود.

داده های تصویربرداری مغزی نیز نشان داد، دو منطقه مجزا در قشر فرونتال (frontal cortex) در تخمین توانایی های فرد و دیگران نقش دارند. در تحقیقات قبلی مشخص شده بود که این مناطق در قضاوت پیرامون صفات فردی و دیگران نیز درگیر هستند.

نتایج این پژوهش در مجله Neuron منتشر شد.

 

منبع: eurekalert

ترجمه: معصومه سوهانی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا