اهداکنندگان خون و نگرانی هایی درباره کمبود آهن
به گزارش سیناپرس همدان، با نیاز دائمی به اهدای خون و پلاکت، اهداکنندگان مکرر و منظم خون برای داشتن یک منبع خون مستمر ملی بسیار مهم هستند. اما آیا اهدای مکرر می تواند منجر به مشکلاتی مانند کمبود آهن برای اهداکنندگان شود؟ اهدای گلبول قرمز باعث دفع آهن از بدن می شود. آهن جزء ضروری هموگلوبین است که به حفظ قدرت و انرژی کمک می کند.
دکتر جاستین جوسکویچ، معاون پزشکی مرکز اهدای خون در کلینیک مایو در روچستر، مینهسوتا، میگوید اگر اقدامات درست انجام نشود، ممکن است اهداکنندگان مکرر گلبول قرمز دچار کمبود آهن شوند.
دکتر جوسکویچ می گوید: ما در مورد اهداکنندگان مکرر خون خود در سراسر کشور می دانیم که اگر روی مکمل آهن خود از طریق رژیم غذایی یا از طریق مولتی ویتامین ها کار نکنند، ممکن است به مرور زمان دچار کمبود آهن شوند.
او می گوید این یکی از دلایلی است که مرکز اهدای خون کلینیک مایو از مردم می خواهد که فقط هر 12 هفته یک بار خون کامل اهدا کنند. ما می دانیم که مدت زمانی لازم است تا بدن دوباره آهن را جذب کند و گلبول های قرمز جدید بسازد.
به عنوان بخشی از فرآیند اهدای خون، به اهداکنندگان اطلاعاتی در مورد منابع آهن داده می شود تا به بازسازی سلول هایی که به شخص دیگری داده اند کمک کند.
چگونه با خیال راحت بیشتر خون اهدا کنیم؟
اگر اهداکنندگان بخواهند تعداد دفعاتی را که میتوانند به جوامع خود خون بدهند، افزایش دهند، دکتر جوسکویچ پیشنهاد می کند که تناسب و تطبیق دفعات اهدا با مقدار مصرف آهن در شخص، اهدا خون مکرر را بیخطر می کند.
دکتر جوسکویچ می گوید: اگر امروز یک خون کامل اهدا کردید، نمی توانید خون کامل دیگری را تا 12 هفته بعد اهدا کنید. اما می توانید هشت روز بعد مراجعه کنید و پلاکت اهدا کنید، زیرا این یک چرخه متفاوت است. بنابراین، ما اهداکنندگانی داریم که فقط خون کامل اهدا می کنند، اما می توانند در این بین بیایند و پلاکت اهدا کنند. و پس از پایان این 12 هفته، آنها می توانند یک خون کامل دیگر اهدا کنند.
منبع: medicalxpress
مترجم: کیانوش کرمی