آمادگی ایران برای توسعه همکاریهای علمی با کشور نیجریه
رییس سازمان امور دانشجویان در دیدار با سفیر کشور نیجریه در ایران گفت: ایران و نیجریه با توجه به حمایتهای دوجانبه و ظرفیتهای موجود، فرصت مناسبی دارند تا همکاریهای علمی خود را توسعه داده و به یکدیگر کمک کنند.
هاشم داداشپور روز چهارشنبه با یاکوبو سنتوراکی سلیمان سفیر کشور نیجریه در ایران در محل این سازمان دیدار و گفتگو کرد.
داداش پور در این دیدار گفت: کشور نیجریه یکی از کشورهای مهم در آفریقا محسوب میشود و با توجه به تعامل مثبت و رو به گسترش روسای جمهور دو کشور، وزارت علوم تصمیم دارد تا در حوزههایی که مربوط به علم و دانش و فناوری است، همکاریهای خود را با کشور نیجریه گسترش دهد.
رییس سازمان امور دانشجویان تصریح کرد: کشورهای ایران و نیجریه در سازمانهای مختلف با یکدیگر همکاری دارند؛ بنابراین با شناسایی ظرفیت های علمی میتوانیم به یکدیگر کمک شایانی کنیم و با توجه به حمایتهای دوجانبه موجود، فرصت مناسبی است تا در حوزه علمی همکاری ها را تسری بخشیم.
معاون وزیر علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه یکی از اهداف ما جذب ۲۵۰ هزار دانشجوی بینالمللی و تبدیل شدن به هاب جهانی است، تصریح کرد: برای دستیابی به این مهم علاوه بر اعزام هیاتهای مختلف به کشورهای دیگر به برگزاری کارگاهها و نمایشگاهها خواهیم پرداخت.
داداش پور با اشاره به اینکه ایران جزو ۱۵ کشور دنیا در حوزه علم و فناوری است، افزود: دانشجویان بهترین سفیران برای انتقال علم، دانش و فناوری هستند و فرصتهای بی نظیری را میتوانند برای آینده دو کشور رقم بزنند.
وی خاطرنشان کرد: برای بهرهمندی از ظرفیتهای دو کشور ایران و نیجریه ضروری است به شناسایی بیشتر این ظرفیتها بپردازیم و به سرعت وارد عمل شویم. در این خصوص ارائه نقشه راه و وجود یک کارگروه مشترک از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
در ادامه این دیدار یاکوبو سنتوراکی سلیمان سفیر کشور نیجریه در ایران ضمن تشکر از دعوت معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ایران گفت: باعث خوشحالی ما است که به اینجا آمدهایم در حقیقت حوزه علم و فناوری بسیار مهم است و از آنجایی که کشور ایران در حوزه علم و فناوری رشد یافته، کشور نیجریه بسیار علاقمند است تا از توانمندیهای ایران بهرهمند شود.
سفیر نیجریه با بیان اینکه کشور ایران و نیجریه در مجامع بینالمللی همکاریهای خوبی داشته است، اظهار داشت: امیدواریم این ارتباطات در حوزه های علمی و فناوری نیز افزایش یابد و روابط پایداری میان دو کشور برقرار شود. علم و فناوری باید با کشورهای دوست و همسایه تقسیم شود و کشور ایران با سخاوتمندی در این راه گام برداشته است.
در پایان این دیدار کارگروه مشترکی جهت افزایش ارتباطات در حوزه علم و فناوری تشکیل شد.