آلودگی هوا دلیل اصلی حملات آسم غیر ویروسی است
نتایج مطالعه ای که روی کودکان ساکن در محله های شهری انجام شد، نشان داد که نزدیک به ۳۰ درصد حملات آسم غیر ویروسی مرتبط با آلایندههای خاص هوا و لایه اوزون هستند که بر نیاز به کاهش سطوح بالای آلودگی هوا برای مقابله با بیماری های تنفسی در میان کودکان و بزرگسالان تأکید می کند.
به گزارش سیناپرس، در این مطالعات دکتر هیو آچینکلاس (Hugh Auchincloss) پژوهشگر و مدیر مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده گفت: ارتباط قوی بین آلاینده های خاص هوا در میان کودکان در جوامع شهری آلوده و حملات آسم غیر ویروسی نشان می دهد که کاهش آلودگی هوا سلامت انسان را بهبود می بخشد.
این مطالعه اولین مورد از نوع خود است که آلایندههای خاص هوا در مناطق شهری را به تغییرات مشخص در مجاری هوایی در طول حمله آسم مرتبط می کند. در این مطالعه، محققان سطوح آلودگی هوا را تا میزان شیوع حملات آسم غیر ویروسی در میان گروهی متشکل از ۲۰۸ کودک ۶ تا ۱۷ ساله که در مناطق شهری در سراسر ایالات متحده زندگی می کردند، بررسی کردند.همچنین گروه دیگر شامل ۴۱۹ کودک ۶ تا ۲۰ساله بود که در مناطق مشابه با آسم آلرژیک مداوم زندگی می کردند.
محققان این کودکان را تا ابتلا به ۲ بیماری تنفسی یا تقریباً ۶ ماه تحت نظر داشتند. پژوهشگران دریافتند:افزایش مقادیر شاخص کیفیت هوا، اندازه گیری شده با ذرات ریز و ازن، با افزایش حملات آسم و کاهش عملکرد ریوی، مرتبط است.
علاوه بر این، این آلایندههای هوا با تغییر بیان ژن در مسیرهای التهابی هماهنگ با افزایش القای اپیتلیال کالیکرئینهای بافتی، ترشح بیش از حد موکوس و با افزایش التهاب همراه بودند. در نتیجه، نزدیک به ۳۰ درصد از حملات آسم مشاهده شده در شرکت کنندگان غیر ویروسی مرتبط با افزایش آلایندههای هوا بود که ۲ تا ۳برابر نسبت مشاهده شده در کودکان ساکن در مناطق غیرشهری است.
محققان معتقدند: یافته های این مطالعه بینش و راهبردهای جدید مدیریت آسم را برای کودکان ساکن در مناطق شهری ارائه می کند. پژوهشگران همچنین خواستار توسعه و آزمایش در آینده شدند تا بررسی کنند که آیا پیشگیری از کاهش آلاینده های خاص هوا منجر به کاهش موارد حملات آسم غیر ویروسی در کودکان می شود یا خیر.
به گزارش سیناپرس، محققان در خاتمه یادآور شدند: نتایج مطالعات نشان می دهد که افزایش متوسط در آلودگی هوای محلی نسبت به استانداردهای ملی کیفیت، بر جمعیت های مستعد شهری تأثیر منفی می گذارد. این ارتباط نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض مخلوطی از آلایندهها در طول چند روز حتی در غلظت های پایین می تواند باعث تشدید حملات آسم غیر ویروسی می شود.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Lancet Planetary Health منتشر شده است.
مترجم: مهدی فلاحی پناه
No tags for this post.