آشنایی بیشتر با ویژگی های یک محصول ارزشمند
یک کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی گفت: میگو یک محصول بسیار ارزشمند از جنبه تغذیه ای است که در عین حال خطر بسیار فسادپذیری بالایی دارد.
به گزارش سینا پرس فارس، الهام باباعلی ضمن اشاره به اینکه: میگو بر اساس کیفیت در چهار دسته قرار می گیرد: گفت: این چهار دسته عبارتند از میگوی درجه یک، میگوی درجه دو، میگوی درجه سه و میگوی فاسد.
بابا علی در ادامه به میگوی درجه اشاره کرد و گفت: به میگوی صادراتی میگوی درجه یک گفته می شود. بدن این نوع میگو دارای قوام طبیعی است و گوشت حالت سفتی داشته و نرم نیست. غلاف یا پوسته میگو شل یا جدا از بدن نیست. فاقد هر گونه بوی گندیدگی (بوی آمونیاک) است. قسمتی از بدن یا حتی قسمتی از دم میگو جدا نشده باشد. شکستگی نداشته باشد و به عبارتی دیگر بندهای پوسته میگو از هم جدا نشده باشند. به هیچ عنوان لکه سیاه بر روی بدن میگو نباشد. میگو باید به صورت یک دست رنگ صورتی یا تیره خود را حفظ کرده باشد.
او ادامه داد، میگوی درجه دو: به میگویی گفته می شود که شکل ظاهری آن تغییر نکرده باشد و میزان شکستگی یا لکه های سیاه آن بیش از ۱۰درصد نباشد. در این دسته از میگو، چشم ها کمی درخشنده و تا حدودی تیره است، همچنین حالت کروی کامل خود را از دست داده است. رنگ میگوی درجه دو طبیعی است، در قسمت سر و سینه درخشندگی کاهش می یابد و ممکن است مقداری خاکستری رنگ شده باشد، همچنین انتهای دم دارای خط های تیره است.
وی افزود، میگوی درجه سه نیز به میگویی که دارای لکه های سیاه، له شدگی و شکستگی آن بین ۱۰تا۳۰درصد باشد، میگوی درجه سه می گویند. در این دسته عمل آوری بر روی آن از نظر اقتصادی به صرفه نیست که در این صورت باید سریع مصرف شود و یا به نحوی با جوشانده یا خشک شدن، مصرف شود.
این کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی در پایان به میگوی فاسد اشاره کرد و گفت، به میگویی گفته می شود که فاسد بوده و قابل مصرف برای انسان نیست. در صورتی که فساد در اثر آلودگی میکرب های بیماری زا باشد و عملیات رفع آلودگی بر روی آن امکان پذیر نباشد، باید آن را از بین برد؛ در غیر این صورت می توان آن را خشک کرد و به آرد میگو تبدیل کرده و به مصرف دام و طیور رساند.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده