چهار روز کار در هفته بازدهی را افزایش می دهد
بسیاری از کارفرمایان در گوشه و کنار جهان تصور می کنند هر چه روزهای کاری کارمندانشان بیشتر باشد به نفع آن ها است در حالی که مطالعات انجام شده نشان می دهد چهار روز کار در هفته به میزان قابل توجهی بازدهی کاری را افزایش می دهد.
به گزارش سیناپرس، مزایا و معایب هفته کاری چهار روزه سال ها به صورت تئوری مورد بحث قرار گرفته است. نتایج یک مطالعه گسترده در بریتانیا نشان می دهد این روش کاری دارای مزایای زیادی است.
این مطالعه بزرگ که تابستان گذشته آغاز شد، یک تلاش مشترک با همکاری اتاق های فکر و حضور پژوهشگران در دانشگاههای کمبریج و آکسفورد است و بیش از ۷۰ شرکت و ۳ هزار کارمند را شامل می شود. در این مطالعه، شرکت ها حقوق کامل کارمندان خود را پرداخت می کنند در حالی که ساعات کاری آنها را از ۴۰ ساعت در هفته به ۳۲ ساعت کاهش می دهند.
حققان در این مطالعه به دقت معیارهایی مانند بهره وری، فرسودگی شغلی، زمان بیماری و گردش مالی شرکت را زیر نظر دارند تا از دیدگاه مدیریتی، تعیین کنند که آیا این مدل چهار روز کار در هفته می تواند برای آنها در دراز مدت قابل اجرا و مفید باشد.
اگرچه این مطالعه به طور کامل تکمیل نشده ، اما نتایج دلگرم کننده است. از ۴۱ شرکتی که به نظرسنجی دوره میانی مطالعه پاسخ دادند، ۸۵ درصد احساس کردند که احتمالاً یا به احتمال زیاد مدل چهار روزه را پس از پایان دوره آزمایشی ادامه خواهند داد.
به گزارش سیناپرس، از نظر بهره وری، ۳۹ شرکت از ۴۱ شرکت پاسخ دهنده، یا ۹۵ درصد گزارش دادند که بهره وری آن ها نسبت به دوره ۵ روزه کاری یا ثابت مانده یا بهبود یافته است. شش تا از شرکت ها حتی بهره وری خود را به طور قابل توجهی در حال بهبود توصیف کردند.
در این طرح، کارمندان ۲۰ درصد ساعات کمتری کار می کردند، اما به اندازه کافی انگیزه داشتند که اکثر سازمان های شرکت کننده را قادر می ساختند که به همان اندازه با یک هفته کاری پنج روزه سنتی به بهره وری دست یابند.
بیشتر این شرکت ها همچنین معیارهای بهزیستی انسانی مانند زمان بیماری، فرسودگی شغلی و گردش مالی را ارزیابی می کنند، زیرا این موارد اغلب توسط سازمان ها نادیده گرفته می شوند یا توجه نسبتا کمی به آنها می شود.
برای مثال، فرسودگی شغلی کارکنان، می تواند پنهان بوده و اندازه گیری آن دشوار باشد، اما این فرسودگی، یک پدیده واقعی و ناتوان کننده است. به طور مشابه، گردش مالی، که محاسبه دقیق آن نیز دشوار است، هزینه های بالایی را از نظر زمان تلف شده، مشکلات کارآیی، هزینه های تبلیغاتی و منحنی های یادگیری برای استخدام های جدید و غیره به همراه دارد. بنابراین معیارهای ظاهراً نرم اثرات مالی قابل توجهی در سود دهی شرکت ها دارند.
مترجم: فاطمه کردی
منبع: psychologytoday
No tags for this post.