۱۴ توصیه کاربردی برای کاهش وزن
یک کارشناس تغذیه بالینی گفت: در بیشتر موارد علت چاقی خوردن و نوشیدن بیش از حد، کم تحرکی یا ترکیبی از این دو است. در تعدادی از موارد بعضی بیماری ها و داروهای خاص نظیر داروهای دیابت، داروهای روان گردان، داروهای ضد افسردگی، استروئیدها و داروهای فشار خون نیز باعث افزایش وزن می شود.
به گزارش سینا پرس فارس، راضیه حسینی گفت: گاهی نیز تعدادی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد چاقی هستند که در این موارد نیز علت چاقی دریافت کالری از طریق خوردن و آشامیدن، بیش از میزان سوازندن کالری است.
حسینی در ادامه ۱۴ توصیه کاربردی که به ما کمک می کند وزن متعادلی داشته باشیم را عنوان کرد:
توصیه های کاربردی برای کنترل و کاهش وزن
۱. کاهش وزن باید تدریجی و حدود نیم کیلوگرم در هفته باشد.
۲. از رژیم های خیلی سخت و خود سرانه پرهیز شود.
۳. همواره از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با شرایط جسمی خود (سن و جنس و فعالیت بدنی) پیروی کنیم.
۴. در هنگام خرید مواد غذایی مانند لبنیات و برچسب ترکیبات آن دقت کرده و انواع کم چرب را انتخاب کنیم
۵. از مواد غذایی دارای کالری زیاد مانند غذاهای آماده، تنقلات مثل چیپس و بستنی پرهیز کنیم.
۶. میزان مصرف فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهیم. فیبر اغلب برایکاهش وزن توصیه میشود. برخی از مطالعات نشان میدهد که فیبر میتواند احساس سیری را افزایش دهد و به ما در کنترل وزن خود در طولانی مدت کمک کند. برای این منظور می توانیم در میان وعده ها بیشتر از سبزی ها و میوه ها استفاده کنیم.
۷. روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشیم.
۸. افزودن پروتئین به رژیم غذایی یکی از ساده ترین و مؤثرترین راه های کاهش وزناست.
۹. بعد از هر قاشق غذا، قاشق و چنگال را کنار بگذاریم.
۱۰. مدت جویدن غذا را طولانی کنیم.
۱۱. از بشقاب های کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم؛ بشقاب غذا باید طوری کشیده شود که پر به نظر بیاید و منجر به پرخوری نشود.
۱۲. پس از صرف غذا میز یا سفره غذا را ترک کنیم.
۱۳. روزانه دست کم ۳۰دقیقه فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشیم.
۱۴. از مصرف روغن ها و چربی های جامد خودداری و برای پخت و پز نیز از روغن های گیاهی مایع استفاده کنیم؛ بهترین روغن در این زمینه روغن کانولا (روغن کلزا) و یا روغنزیتون است.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده