۱۵۵ ژن انسان همچنان در حال تکامل هستند
مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد: انسان ها همچنان به تکامل خود ادامه می دهند و هفت میلیون سال پس از جدا شدن از سایر پستانداران همچنان در حال طی کردن مسیر خود در درخت تکاملی هستند.
به گزارش سیناپرس، یک تیم بینالمللی از دانشمندان ۱۵۵ میکروژن را شناسایی کرده اند که از زمان جدا شدن از اجداد شامپانزه ها بهطور خود به خود از بخش های کوچک دی ان ای به وجود آمده اند. قدمت برخی از آن ها به منشأ باستانی پستاندارانی برمی گردد که تعدادی از آنها به بیماری ها و نواقص سیستم ایمنی بدن انسان مرتبط هستند.
این تیم یک درخت اجدادی ایجاد کردند که انسان خردمند را با دیگر گونه های مهره داران مقایسه می کرد. مطالعات انجام شده نشان داد که ژن ها از ابتدا به جای رویداد های تکراری که قبلاً در ژنوم وجود داشته، به وجود آمده اند.
نیکولاوس واکیرلیس، پژوهشگر ارشد این مطالعه و دانشمند مرکز تحقیقات علوم زیست پزشکی الکساندر فلمینگ، در این رابطه می گوید: این پروژه در سال ۲۰۱۷ آغاز شد، زیرا من به تکامل ژن های جدید و کشف چگونگی منشأ این ژن ها علاقه مند بودم.
تجزیه و تحلیل های انجام شده نشان داد که ۴۴ ژن با نقص رشد در کشت سلولی مرتبط هستند و اهمیت آنها را در حفظ یک سیستم زنده و سالم نشان می دهد. این ژن ها مختص انسان هستند و همین موضوع آزمایش مستقیم آن ها را دشوار می کنند. دکتر واکیرلیس و تیم وی، آن ها را با بررسی الگوهای موجود در دی ان ای بیماری ها مرتبط کردند.
به گزارش سیناپرس، این مطالعه راه را برای بررسی دقیق تر اثرات ژن ها بر بدن انسان باز می کند. آیوف مک لیساگت Aoife McLysaght، از پژوهشگران ارشد این تیم مطالعاتی از کالج ترینیتی دوبلین، در تکمیل توضیحات همکارش می افزاید: کار کردن در این حوزه بسیار جدید واقعا هیجانانگیز بود.
طی این مطالعات دو نفر دارای نشانگرهای دی ان ای شناسایی شدند که شرایط دی ان ای آن ها به ارتباط با اختلال تحلیل رفتن دیستروفی عضلانی و رتینیت پیگمانتوزا اشاره می کرد که منجر به از دست دادن بینایی می شود. ژن دیگر حاوی مواد شیمیایی است که با افزایش خطر کوتولگی یا سندرم آلازامی مرتبط است.
به گزارش سیناپرس، محققان همچنین ژن جدیدی را نیز پیدا کردند که با بافت قلب انسان مرتبط است. این ژن بلافاصله پس از جدا شدن از گوریل ها در انسان ها و شامپانزه ها پدیدار شد و نشان می دهد که یک ژن با چه سرعتی می تواند تکامل یابد تا برای بدن ضروری شود.
شرح کامل این مطالعات در آخرین شماره مجله تخصصی Cell Reports منتشر شده است.
مترجم: احسان محمدحسینی
No tags for this post.