تقویت سیستم ایمنی بدن با آنتی اکسیدان تولید شده از زعفران
پژوهشگران یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن موفق به ساخت آنتی اکسیدان و تولید ماده کروسین از زعفران شده اند.
محمد تقی میر احمدی، رئیس مرکز پیشگیری سرطان نسترن و مدیرعامل یکی از شرکت های دانش بنیان مستقر در مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده های دارویی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با سیناپرس گفت: ما در مرکز پیشگیری سرطان نسترن اقداماتی در زمینه سلامت زایی یا تقویت سیستم ایمنی بدن انجام می دهیم به عنوان مثال پژوهشگران مجموعه ما موفق به ساخت آنتی اکسیدانی از زعفران شده اند. همچنین از زعفران ماده بسیار ارزشمند و گران قیمت کروسین را نیز تولید کرده ایم؛ اکنون تنها رقیب ما در این حوزه یک کارخانه آمریکایی است.
این عضو شبکه پارک علم و فناوری سلامت مشهد افزود: همچنین در این مرکز مدرسه ای جهت آموزش سلامت و سبک زندگی بهتر دانش آموزان ایجاد کرده ایم؛ اکنون 120 مرکز دخترانه تحت پوشش این آموزش ها قرار دارند.
وی اظهارداشت: یکی دیگر از اقدامات ما در پژوهشکده بوعلی یا مرکز سلامت مشهد، تشخیص زودهنگام سرطان است. اگر سرطان به موقع تشخیص داده شود، شانس بهبودی بیماران افزایش پیدا می کند از اینرو در حال ساخت دستگاهی هستیم تا بتوانیم سلول های سرطانی را از سلول های سالم جدا کنیم.
وی تولید کورکومین از زردچوبه، کروسین از زعفران، ازالیک اسید از انار را نیز از دیگر محصولات تولید شده توسط پژوهشگران این پژوهشکده عنوان کرد و درباره محصول فوم گیاهی ضد شپش این شرکت گفت: این محصول یکی از محصولات دانش بنیان مجموعه ما محسوب می شود و برای درمان ازبین بردن کامل شپش و رشک (تخم شپش) موثر است؛ 92 درصد افراد با یک بار مصرف کردن این محصول رشک و شپش شان از بین می رود.
میر احمدی خاطرنشان کرد: ابتدا برای تولید این محصول تاثیرگذاری چند گیاه را مورد آزمایش قرار دادیم، سپس آن را به فوم تبدیل کردیم. این فوم ضمن داشتن خاصیت دارویی اش باعث خفه شدن رشک و شپش می شود. مصرف آن نیز بسیار ساده است. یک معلم می تواند سر کلاس بدون هیچ محدودیتی فوم را به سر دانش آموزان بزند و با شانه کشیدن، سر بچه ها را از رشک و شپش سالم سازی کند. دانش آموزان نیز پس از اتمام مدرسه می توانند استحمام کنند. خانواده ها نیز می توانند از اسپری دافع حشرات گیاهی این مجموعه برای پاکسازی کامل موی سر و بدن کودکان شان استفاده کنند زیرا امکان آلودگی کیف، دفتر، کتاب، ملحفه و لوازم شخصی کودکان وجود دارد.
این عضو شبکه پارک علم و فناوری سلامت مشهد به سیناپرس گفت: همچنین در دوران شیوع کرونا نیز واحد ما توانست کمک شایانی به منظور تولید آنتی سپتیک ها(ضد عفونی کننده ها) داشته باشد. تفاوت آنتی سپتیک پژوهشکده ما با دیگر مجموعه ها در نوع فرمولاسیون آنهاست. پیرو سازمان بهداشت جهانی آنتی سپتیک های کرونا باید از فرمول خاصی برخوردار باشند. میزان اتانول این آنتی سپتیک ها باید بیش از 70 درصد باشد. میزان اتانول آنتی سپتیک محصول ما 83.3 است.
وی بیان کرد: در حال حاضر یکی از اقدامات موثر پارک علم و فناوری مشهد برقراری ارتباط موثر بین صنعت و دانشگاه است. همچنین اکنون پارک علم و فناوری مشهد اتاق های تمیزی نیز در اختیار صنایع قرار داده است. این مجموعه به واحدهای نوپایی هم که نیاز به امکانات دارند، کمک می کند. اغلب این واحدها فقط دانش فنی یا فرمول را دارند اما با کمک مجموعه پارک آنها می توانند محصولات شان را تولید کنند.
گفتگو: فرزانه صدقی
No tags for this post.