کشف روشی خاص برای درمان سرطان غدد
به گزارش سیناپرس، محققان دریافتند که داروهای خاص می توانند آرایش اساسی سلول های بنیادی سرطانی را در مدل های موش در سرطان موکوپیدرموئید که یک شکل کشنده سرطان غده بزاقی بوده و در حال حاضر هیچ گزینه درمانی ندارد، تغییر دهند.
محققان مرکز سرطان میشیگان روژل و دانشکده دندانپزشکی دریافتند که داروهای خاصی می توانند آرایش اساسی سلول های بنیادی سرطانی را در مدل های موش مبتلا به سرطان موکوپیدرموئید تغییر دهند. دکتر ژاک نور (Jacques Nor) محقق ارشد این مطالعات گفت: ما مشاهده کردیم که وقتی از مهار کننده های مولکول کوچکی به نام MDM2 برای مدت کوتاهی استفاده کردیم، جمعیت سلول های بنیادی سرطانی کاملاً کاهش یافته است. تیم پژوهشی در ابتدا تصور می کرد که سلول های بنیادی سرطانی توسط این دارو به طور انتخابی کشته می شوند، اما این مطالعه موضوع عمیق تری را نشان داد. سلول های بنیادی سرطانی تعداد کمی از سلول ها را در توموری نشان می دهند که رشد و شیوع سرطان را موجب می شوند.
دکتر نور در ادامه گفت: ما دریافتیم که این دارو در واقع ماهیت اساسی سلول ها را تغییر می دهد تا آنها را نسبت به سایر روش های درمانی آسیب پذیرتر کرده و کمتر قادر به شروع تومورهای جدید باشد. همچنین تیم تحقیقاتی همچنین مشاهده کرد که شیوع افزایش در موش های تحت درمان با این دارو بسیار پایین تر از موش هایی است که تحت درمان قرار نمی گیرند.
به گفته محققان، در حال حاضر هیچ روش درمانی مؤثر برای این سرطان وجود ندارد. این بیماران به طور معمول با عمل جراحی رادیکال و پرتودرمانی تحت درمان قرار می گیرند که معمولاً کافی نیست. دکتر نور می گوید: بیماران به دلیل عود تومور و متاستاز تومور می میرند و ما به یک داروی سیستمیک احتیاج داریم.
به گزارش سیناپرس، دکتر نور در خاتمه گفت: p53 اغلب در اکثر سرطان ها اما به ندرت در سرطان موکوپیدرموئید جهش می کند. در سرطان موکوپیدرموئید این دارو به خوبی کار می کند زیرا P53 جهش یافته نیست. این نتایج نشان می دهد که p53 برای سرطان غده بزاقی یکپارچه است و نشان می دهد که فعال سازی درمانی p53 می تواند گزینه های درمانی جدیدی را برای بیماران ارائه دهد. وی گفت: نکته اصلی این است که ما اکنون دارویی داریم که برای بیماران مبتلا به سرطان غده بزاقی در یک کارآزمایی بالینی قرار دارد.
شرح کامل این مطالعه و یافته های آن در آخرین شماره مجله تخصصی Clinical Cancer Research منتشر شده است.
مترجم: کاظم فلاحی پناه
No tags for this post.