مرکز شبیه‌سازی در آموزش علوم پزشکی راه اندازی می شود

عضو هیئت‌علمی گروه سلامت الکترونیک دانشکده پزشکی تهران از برنامه دانشگاه علوم پزشکی تهران در به‌کارگیری فناوری‌های پیشرفته در آموزش علوم پزشکی خبر داد.

دکتر علی علیزاده مسئول راه‌اندازی مراکز چندمنظوره آموزش دانشگاهی با اشاره به اهمیت استفاده و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در آموزش پزشکی و راه‌اندازی «مرکز شبیه‌سازی در آموزش علوم پزشکی» گفت: یکی از وظایف مهم دانشگاه‌ها به‌ویژه دانشگاه علوم پزشکی تهران، آموزش مهارت‌های درمانی به فراگیران در سطوح مختلف است.

وی افزود: از آن جایی‌که با رشد و توسعه فناوری‌ها آموزش هم متحول شده، لازم است با استفاده از این ابزارهای نوین، آموزش‌های دقیق، کیفی، بهینه و مرتبط بامهارت‌های بالینی به فراگیران در حوزهٔ علوم پزشکی آموزش داده شود.

علیزاده یادآور شد: درگذشته برای آموزش‌ها و مهارت‌های بالینی از یک سری ابزارها مثل؛ مولاژ و ابزارهای آموزشی اولیه استفاده می‌شد و در مواردی هم آموزش‌ها به شکل فرایندهای مدون آموزشی در بیمارستان‌ها و با حضور اساتید و بیماران انجام می‌شد؛ اما امروزه در آموزش‌های نوین ابزارها و زیرساخت‌هایی فراهم شده که آموزش پزشکی با استفاده از این تکنولوژی‌ها و فناوری‌های نوین بادقت بالاتر و با استفاده از این ابزارها، بدون تجربه اولیه بر روی بیمار انجام می‌شود.

وی تاکید کرد: سیمولاتورها؛ ابزارهای مربوط به آموزش با استفاده از واقعیت افزوده یا VR، نرم‌افزارهای شبیه‌سازی آموزش پزشکی و بیمارهای مجازی استاندارد شده از جمله محصولات و فناوری‌هایی هستند که به کمک آموزش پزشکی آمده‌اند تا دقت را افزایش و صحت بالینی را توسعه می‌دهند.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌عنوان دانشگاه مادر ظرفیت و پتانسیل بالایی وجود دارد؛ گفت: معاونت آموزشی دانشگاه در برنامه‌های تحولی پیشرو راه‌اندازی مراکز آموزشی چندمنظوره از جمله؛ (راه اندازی و تجهیز مرکز شبیه‌سازی آموزشی) با استفاده از ابزارها، دستگاه‌ها و فناوری‌های نوین را در دستور کار خود قرار داده و با استفاده از ظرفیت‌های موجود در کشور و نیاز گروه‌های تخصصی دانشگاه فاز اول این مرکز به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد.

وی با اشاره به فراخوان رویداد شرکت‌های فعال در زمینه واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده(AR) در حوزه آموزش؛ خاطرنشان کرد: باتوجه‌به رویکردها در استفاده از محصولات و فناوری‌ها در آموزش پزشکی، تجهیز و توسعه این زیرساخت‌ها برای اولین‌بار در کشور شکل می‌گیرد، لازم است ورود به این موضوع برای تثبیت و اجرای دقیق با چند محور و رویکرد پیگیری شود.

علیزاده یادآور شد: برای این منظور باید فرهنگ استفاده به‌کارگیری و ترویج نگاه دقیق به استفاده از این ظرفیت‌ها در آموزش پزشکی، شناسایی ظرفیت‌های فناورانه‌ این حوزه در کشور، هماهنگی بین نیازها و ظرفیت‌های موجود گروه‌های آموزشی برای اینکه نیازهای روزمره در استفاده از تجهیزاتی که در کشور ما تولید نمی‌شود و یا وجود ندارد را به‌درستی شناسایی کنیم و با اولویت‌بندی به سمت تأمین آن‌ها گام برداریم.

وی گفت: از این‌رو برای این که بتوانیم این اهداف را محقق کنیم مقرر شد که رویداد دوروزه‌ای در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شود که فناوران، استارتاپ‌ها و شرکت‌هایی که محصولات مرتبط با این حوزه در کشور تولید می‌کنند و به همراه مدیران گروه‌های آموزشی و اعضای هیئت‌علمی دور هم جمع شوند تا در خصوص حرکت به سمت توسعه این محصولات و استفاده آن‌ها در آموزش علوم پزشکی در قالب گفتمان‌های تخصصی بحث و تبادل نظر شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: ان‌شاءالله فرصت مغتنمی برای اعضای هیئت‌علمی گروه‌های آموزشی و ارائه‌دهنده این محصولات در این مراسم علمی فراهم شود. امید داریم این رویداد بزرگ شروعی برای توسعه و ترویج بیشتر این حوزه و استفاده دقیق‌تر و کامل‌تر در حوزه آموزش پزشکی باشد.

وی افزود: باتوجه‌به اینکه توسعه و ترویج این موضوع تخصصی در ابتدای راه قرار دارد؛ امیدواریم که با همراهی همه گروه‌های آموزشی که پیشنهاددهنده و استفاده‌کننده‌های این محصولات هستند و باتوجه‌به آمادگی کامل معاونت آموزشی دانشگاه برای حمایت همه‌جانبه از توسعه کیفی و دقیق این حوزه در استفاده از این فناوری‌ها در آموزش پزشکی و با همراهی متخصصین آموزش پزشکی و مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی آموزش دانشگاه برای تأیید محتوا، توسعه محتوا و صحه‌گذاری بر کیفیت این محصولات و قرارگرفتن درست در کوریکولوم های آموزشی گام‌های مؤثر و سازنده‌ای را برداریم.

علیزاده گفت: ان‌شاءالله با همراهی همه اعضای هیئت‌علمی، عزم و اراده آن‌ها این مرکز بتواند یک مرکز کاملاً پیشرو از نظر تجهیزاتی و نمونه (الگو) در سطح کشور باشد و هرچه سریع‌تر به جایگاه مرجعیت ارائه خدمات و محصولات در این حوزه دست یابیم.

رویداد جذب شرکت‌های فعال در زمینه واقعیت مجازی و افزوده در حوزه آموزش ۱۲ و ۱۳ آذرماه ۱۴۰۱ به همت مرکز نوآوری و شبیه‌سازی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار خواهد شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا