نابودی باکتری های مقاوم به انتی بیوتیک به کمک نوشابه رژیمی
به گزارش سیناپرس،یافته های جدید پژوهشگران نشان می دهد؛ کلید شکست دادن باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک می توانست در قفسه های سوپرمارکت و در یکی از مضرترین محصولات خوراکی پنهان شده باشد.
مطالعه ای که در دانشگاه برونل لندن انجام شد نشان می دهد: سه شیرین کننده مصنوعی که معمولاً در نوشابه های رژیمی، ماست ها و دسرها استفاده می شود، می تواند به طور چشمگیری رشد باکتری های مقاوم به چند دارو را متوقف کنند.
باکتری های اسینتوباکتر بومانی و سودوموناس آئروژینوزا، باعث ذات الریه و سپسیس می شوند. آنها در فهرست پاتوژن های اولویت دار سازمان جهانی بهداشت قرار گرفته اند که به دلیل تهدید مرگباری که برای افراد مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف ایجاد می کنند، نیاز فوری به درمان های جدید آنتیبیوتیکی دارند.
بررسی های جدید نشان می دهد: شیرین کنندههای ساخارین، سیکلامات و آسه سولفام-K که توسط تیم محققان آزمایش شده بود، از رشد باکتریها جلوگیری می کردند. در این میان بهویژه آسه سولفام-K در جلوگیری از ایجاد بیوفیلمهایی که باکتری ها را در برابر آنتیبیوتیک ها محافظت می کند، مؤثر بود.
در این مطالعات همچنین مشخص شد که هر سه شیرین کننده فوق، مقاومت باکتری ها را در برابر آنتی بیوتیک های رایج کاهش می دهند، به این معنی که استفاده از آن ها برای درمان موثر مورد نیاز است.
دکتر رونان مک کارتی، زیست شناس دانشگاه برونل لندن، در این رابطه گفت: شیرین کننده های مصنوعی در تمام غذاهای رژیمی و بدون قند وجود دارند. ما متوجه شدیم که همین شیرین کننده هایی که با قهوه یا نوشابه بدون قند می خورید می توانند باکتری های بسیار خطرناک را از بین برده و درمان آنها را آسان تر کنند. این یافته بسیار هیجان انگیز است، زیرا به طور معمول میلیاردها دلار و دهه ها طول می کشد تا یک داروی آنتی بیوتیک جدید تولید شود در حالی که ما ترکیبی را پیدا کردیم که نه تنها می تواند با این باکتری های بیماری زا مبارزه کند، بلکه مقاومت آن ها را در برابر آنتی بیوتیک های موجود کاهش می دهد.
به گزارش سیناپرس، به طور طبیعی مقاومت آنتی بیوتیکی به لطف توانایی باکتری ها برای سازگاری در پاسخ به داروها ایجاد می شود. متاسفانه تجویز بیش از حد دارو در انسان و استفاده نادرست آنتی بیوتیک در حیوانات این روند را تسریع می کند. در حال حاضر مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از بزرگترین تهدیدات برای سلامت جهانی و امنیت غذایی محسوب می شود.
دکتر مک کارتی، سرپرست این مطالعه در مرکز تحقیقات التهاب و ترجمه پزشکی برونل، گفت: «این وضعیت خطرناکی ایجاد کرده است که در آن «عصر پس از آنتیبیوتیک» در حال تبدیل شدن به واقعیت است.
به گزارش سیناپرس، تیم مطالعاتی فوق، اکنون قصد دارد آزمایش های بیشتری را انجام داده و خوشبین است که هر سه شیرین کننده می توانند به طور بالقوه درمان های جدیدی را برای عفونت های مقاوم به چند دارو ارائه دهند.
مترجم: رقیه رضایی
منبع: sciencefocus
No tags for this post.