تایید طرح ساماندهی جدید دانشگاه های تهران و علوم پزشکی تهران
با تأیید کلیات طرح ساماندهی جدید دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران، پروژههای بارز مورد نیاز دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران از اواخر سال ۱۴۰۱ اجرایی میشود.
کلیات طرح جدید ساماندهی دانشگاه تهران که به همت سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران و معاونت فنی شهر دانش دانشگاه تهیه و تدوین شده بود، توسط اعضای کارگروه تخصصی کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران به تأیید رسید.
جلسه بررسی طرح جدید شهر دانش دانشگاه تهران به میزبانی سازمان توسعه و سرمایهگذاری و با حضور رئیس دبیرخانه کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران، معاونان و مشاوران و اعضای کارگروه فنی از وزارتخانههای نیرو، راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی روز ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۱ در تالار شهید سلیمانی دانشگاه تهران برگزار شد.
در این نشست، طرح ارائه شده از سوی سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران از نظر علمی، اجرایی و فنی مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت و همه اعضای کارگروه تخصصی کمیسیون ماده ۵ شهرداری تهران با کلیات طرح تعیین شده و رویکرد جدید هیأت رئیسه دانشگاههای تهران و علوم پزشکی تهران موافقت کردند.
در این جلسه مقرر شد کارگروه مشترکی از نمایندگان اعضای شورا و دستگاههای اجرایی مربوطه شکل گیرد تا نظرات تکمیلی و اصلاحات مورد نظر اعضا در تهیه طرح اعمال شود و طرح با اشتراک نظر همه اعضا برای ارائه در جلسه اصلی کمیسیون ماده ۵ و متعاقب آن ارائه به شورای عالی شهرسازی و معماری کشور آماده شود.
دکتر علی مبینی دهکردی، رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران، در این نشست، با بیان اینکه تلاش شده است طرح جدید در تعامل با نیازها و انتظارات ذینفعان محدوده طرح تهیه شود، گفت: محدوده شهر دانش که بیش از دو دهه سابقه تهیه و بررسی نظرات ذینفعان در دانشگاه تهران دارد، اهداف نوسازی، تملک، ساماندهی و بهرهبرداری منطقه بین خیابان انقلاب، بلوار کشاورز، خیابان وصال و خیابان کارگر را ساماندهی میکند.
رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران با بیان اینکه سال ۱۴۰۱ برای اخذ مصوبات طرح پیشبینی شده و سال ۱۴۰۲ کار اجرایی پروژهها آغاز خواهد شد، اظهار داشت: با کمک و نظر مساعد دکتر زاکانی شهردار تهران و همکاران ایشان در حوزه معاونت شهرسازی شهرداری تهران، توافق شد در چارچوب رعایت کلیات طرح مصوب، پروژههایی که در دو دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران مورد نیاز است در اولویت قرار گیرد و پس از طی مراحل قانونی در فصل پایانی ۱۴۰۲ کار اجرایی آغاز شود.
مبینی دهکردی با بیان اینکه در گذشته به تأمین حقوق مردم و حقوق دانشگاه از طریق اعمال حریم میراث فرهنگی توجه کافی و اجرایی نشده و تعریف حریم بدون توجه کافی به تبعات و محدودیتهای مربوطه برای مردم و دانشگاه انجام شده است، اظهار داشت: در ساز و کاری که از نظر ساختاری و قواعد تصمیمگیری در کشور به خصوص در کلانشهرها وجود دارد، کمیسیون ماده ۵ که عقل منفصل و متصل؛ منفصل از نظر کارشناسی و متصل از لحاظ ساختاری است، مأموریت دارد تا تصمیمگیریها از اصول شهرسازی و از ضوابط مناسبی برخوردار باشد.
وی گفت: تفاوت این طرح با طرح قدیمی در این است که در گذشته پیشبینی این بود که دولت تمام املاک مردم را خریداری کند و از ابتدا طرح نوسازی اجرا شود، اما در رویکرد جدید مردم به عنوان ذینفعان برتر، حضور فعال دارند و بر اساس شرایطی که طرح مصوب میکند، میتوانند از حقوق خود بهرهمند شود.
رئیس سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه تهران تاکید کرد: در این رویکرد که نگاه نرمافزاری، مشارکتی، تعاملی و تفاهمی مبنا قرار گرفته است، ناحیهبندی با حفظ حریم و آثار فرهنگی و واجد ارزش میراثی و کاربریهایی که در جبهههای پشتیبانی منطقه درنظر گرفته شده است.
وی افزود: فضای سبز، مصوبات شورای عالی معماری و شهرسازی و پارکینگهای مورد نیاز طرح پیشبینی شده و اجرای طرحهای پیشران با هدف حفظ، مرمت و احیای بناهای واجد ارزش محدوده در اولویت قرار گرفته و پروژههای بارزی که مورد نیاز دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران است مورد توافق اعضای کارگروه تخصصی کمیسیون قرار گرفت.