طراحی و پیاده سازی روش های ضدجمینگ در گیرنده های تک فرکانس GPS
به گزارش روابط عمومی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، سید محمدرضا موسوی میرکلائی مجری پروژه ' طراحی وپیاده سازی چند روش ضدجمینگ در گیرنده های تک فرکانسه GPS' درباره این پروژه اظهارکرد: هدف از انجام این پروژه بررسی روش های ضدجمینگ در GPS، ارائه چند روش ضدجمینگ در GPS، شبیه سازی و پیاده سازی عملی روش های ارائه شده و تحلیل نتایج آنها و مقایسه نتایج به دست آمده با نتایج روش های موجود است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت گفت: سیگنال های GPS ( سامانه موقعیت یاب جهانی) روی فرکانس های مشخصی از ماهواره هایی که در فاصله 200 کیلومتری زمین قرار دارند، ارسال می شوند، این سیگنال ها در فرستنده (ماهواره) با توان 50 وات ارسال و با نزدیک شدن به زمین تضعیف می شوند.
وی اظهارکرد: این تضعیف سبب می شود که سیگنال های GPS به تداخل های عمدی وغیرعمدی آسیب پذیر شوند، جمرها می توانند قطعات ردیاب را از تعیین و گزارش سرعت و موقعیت منع کنند، این اختلال کننده ها غیرقانونی هستند، ولی به راحتی قابل حصول هستند.
موسوی میرکلائی افزود: این یک نگرانی بسیار بزرگ است که یک سیستم ناوبری که بیلیون ها دلار هزینه دارد به راحتی با اختلال کننده های ارزان قیمت مختل می شود بنابراین روش های مقابله با جمینگ توجه بسیاری را به خود جذب کرده است تا این اطمینان حاصل شود که عملکرد عادی GPS در شرایطی همانند نبرد نظامی نیز برقرار باشد.
وی گفت: در این تحقیق چند روش جدید مقابله با جمینگ GPS طراحی و عملا پیاده سازی شده است.