نقش مهم باکتری های روده در ظهور چاقی

دانشمندان بریتانیایی به تحقیق و بررسی ارتباط وزن و تجمع میکرب و رشد آن ها در روده ها پرداخته اند. به باور این محققین، موضوع فوق با توجه به تاثیر ساختار ژنتیکی بدن های چاق یا لاغر،  بررسی این مساله که چه میکروب های در بدن انسان رشد می کنند و کدام یک مفید هستند ، نیاز به تحقیات پزشکی و پژوهش داشت. به همین دلیل در تحقیقاتی که توسط یک تیم پژوهشی از بخش تحقیقات دوقلوها در کینگ کالج لندن (KCL)  انجام شد ، محققان نوع خاصی از خانواده باکتری ها را شناسایی کردند که وجود آن ها ارتباط مستقیمی با وراثت و وزن کم بدن دارد؛ به این معنا که این خانواده باکتری ها در افراد با وزن کم بیشتر دیده  شده  و از طریق ارث به فرزندان منتقل می شوند.

این یافته ها ثابت می کند که ژن ها بر ساختار میکروب های روده تاثیر گذار هستند. نوع باکتری کشف شده اغلب به شدت توسط ساختار ژنتیک میزبان تحت تاثیر قرار می گیرد. قابل ذکر است که این ژن میزبان اخیرا شناسایی شده  و Christensenellaceae نامگذاری شده است. اعضای این خانواده باکتری مفید در افراد با وزن کم بیشتر از افراد چاق دیده می شود.

تحقیقات پیشین دانشمندان نشان می داد که تغییر ژنتیکی و ساختار میکروب های روده با بیمارهای متابولیک و چاقی ارتباط مستقیم دارد در حالی که این اثرات مشترک ، رابطه بین تنوع ژنتیکی انسان و تنوع میکروب روده را بی اهمیت فرض کرده بود.

در مطالعات جدید ، محققان با بررسی و انجام آزمایش های مختلف روی بیش از هزار نمونه مدفوع  چهارصد و شانزده داوطلب دو قلو  ، ژن میکروب های خاصی از روده را کشف کردند. وفور انواع خاصی از میکروب ها در نمونه های دو قولوهای همسان ، شناسایی شده است که صد در صد ژن های مشابه خود را به اشتراک می گذارند در حالی که میکروب های دوقلوهای غیر همسان نیمی از ژن های مشابه را به اشتراک می گذارند.

این یافته ها ثابت می کند که ژن ها بر ساختار میکروب های روده تاثیر گذار هستند. نوع باکتری کشف شده اغلب به شدت توسط ساختار ژنتیک میزبان تحت تاثیر قرار می گیرد. قابل ذکر است که این ژن میزبان اخیرا شناسایی شده  و Christensenellaceae نامگذاری شده است. اعضای این خانواده باکتری مفید در افراد با وزن کم بیشتر از افراد چاق دیده می شود.

قابل توجه است که تحقیقات انجام شده روی موش ها نشان می دهد که موش هایی که با این میکروب های مفید تحت درمان قرار گرفته اند ،  نسبت به موش هایی که درمان نشده اند ، کاهش وزن بیشتری را تجربه کرده اند. از این مساله می توان نتیجه گرفت که افزایش میزان این میکروب ها ممکن است به کاهش وزن و یا جلوگیری از چاقی کمک کند .

به باور پژوهشگران ، این پژوهش های جدید می تواند در درمان بیماری های چاقی ناشی از ژنتیک کمک کرده و یا در جلوگیری از ابتلای به آن موثر باشد.

شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در مجله تخصصی  Cell به چاپ رسید و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا